Özge Ertal'dan yeni şarkı: 'Düşüyoruz'

Alternatif müziğin genç sesi Özge Ertal yeni şarkısı 'Düşüyoruz'u müzikseverlere sundu. Sanatçı yeni şarkısını, "Çürüyen bir sistemde ayağa kalkmak zorunda olmanın" dışavurumu olarak yorumluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlk teklisi ‘Çocuk’u, pandemi sürecinde işsiz kalan müzik emekçileri için hazırlanan Olta Dayanışma albümünde, dayanışma müzisyenleri ve Peyk grubunun solisti İrfan Alış'ın katkısıyla yayınlayan Özge Ertal, ikinci teklisi 'Düşüyoruz'u dinleyicileriyle buluşturdu. Söz ve müziği sanatçının kendisine ait olan 'Düşüyoruz'un düzenleme, miks ve mastering süreçlerini Yasin Balmuk üstlendi.

Ertal, ‘Düşüyoruz’un hikâyesini şöyle anlatıyor: “Çürüyen bir sistem günbegün üzerimize çökerken, bundan kaçmaya çalışıp, her defasında düşüp altüst olsak da 'ayağa kalkmayı' öğrenmek zorunda olduğumuzu hatırlamak, hatırlatmak için 5 yıl kadar önce yazmıştım ve bugün artık çan sesleri daha belirgin hayatlarımızda, yaklaşan ve uzaklaşanın ne olduğu daha açık.”

Sanatçı, “bağımsız ve alternatif” müzik vurgusu yaparak çalışmalarını bu doğrultuda sürdüreceğini belirtiyor.  (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)