Özdağ’dan Soylu’ya ‘darbe’ tepkisi: Bu nasıl yaklaşım?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimleri darbe girişimi olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Soylu’ya “Bu nasıl yaklaşım? Kaybettiğinizde Türk halkına mı saldıracaksınız?” diye sordu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ
Google Haberlere Abone ol

KONYA - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim çalışmaları kapsamında Konya’nın Ereğli ilçesine geldi. Partisinin ilçe başkanlık binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özdağ, 14 Mayıs seçimlerini bir darbe girişimi olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi.

Soylu’nun açıklamalarının demokratik yaşamı tehdit olduğunu söyleyen Özdağ, “Türkiye 14 Mayıs 1950’de demokratik yaşama geçilen günden bugüne, hiçbir genel ya da yerel seçimde bu kadar ağır bir tehditle karşı karşıya kalmadı. İnanılır gibi değil. İçişleri Bakanı, halkın oy kullanmasını darbe girişimi olarak nitelendiriyor. Yani Süleyman Soylu, oy kullanmaya gelenler darbeciler mi? Bu nasıl bir yaklaşım? Bu demokratik yaşamın tehdit edilmesidir. Sandıklar açıldığında ve Cumhur İttifakı kaybettiğinde ‘bu darbe girişimidir’ diyerek Türk halkına mı saldıracaksınız? Siyasileri mi öldüreceksiniz? Ne yapacaksın Süleyman?” ifadelerini kullandı.

‘SÜLEYMAN SOYLU İSTİFA ETMELİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ Süleyman Soylu’yu görevden alma çağrısında bulunan Özdağ, “Bu açıklama ancak bir şekilde tasfiye edilebilir. Süleyman Soylu ya bugün Erdoğan tarafından görevinden alınır, ya da istifa eder. Bu durumu başka şekilde düzeltmek mümkün değildir” dedi. (DUVAR)