Soylu: 14 Mayıs, siyasi darbe girişimidir

Fatih’teki İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nda konuşan Süleyman Soylu, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler için 'siyasi darbe girişimi' ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Fatih’teki İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nı ziyaret etti.

Vakıfta konuşma yapan Soylu, "14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika'nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye'yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler" dedi.

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Soylu, "15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir... Fatih'te İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nda dostlarla hasbihâl eyledik" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)