Oyuncu Whoopi Goldberg, 'holokost ırkla ilgili değil' demişti: Özür diledi

'Holokost ırkla ilgili değil' diyen Whoopi Goldberg, Yahudi örgütlerinin tepkisi üzerine özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Whoopi Goldberg, Holokost'un 'ırkla değil, insanın insana mezalimiyle ilgili olduğu' yorumunun ABD'deki Yahudi örgütlerinin tepki göstermesi üzerine özür diledi.

ABD'nin Tennessee eyaletinde Art Spiegelman'ın Holokost temalı, Pulitzer ödüllü çizgi romanı 'Mause'un küfür ve çıplaklık gerekçesiyle 8. sınıflar dil-sanat müfredatından çıkarılmasının ABC kanalının 'The View' isimli talk şovunda tartışılması, özür açıklamasıyla sonuçlandı.

Programın sunucularından biri olan siyah oyuncu Whoopi Goldberg, Holokost'un "ırkla değil, insanın insana mezalimiyle, insanın insana insanlık dışı davranmasıyla ilgili olduğu" yorumunun Amerika'daki Yahudi örgütlerinin tepkisini çekmesi üzerine özür diledi.

'SİYAH YA DA BEYAZ OLMAN FARK ETMEZ'

"Bunu yapacaksanız, o zaman bu konuda dürüst olalım. Çünkü Holokost ırkla ilgili değil, hayır, ırkla ilgili değil" diyen Whoopi Goldberg'e, diğer sunuculardan beyaz ırkın üstünlüğünü savunan Nazilerin Yahudileri başka ırktan gördüğü, Yahudilerin ve Romanların canına kast ettiği yönünde itirazlar geldi.

'Hem kurbanların hem de faillerin iki beyaz insan grubu olduğu' karşılığını veren oyuncu-komedyen-yazar, "Özünü kaçırıyorsunuz. Meseleyi ırka çevirirseniz o yoldan yürür. Bunun ne olduğu hakkında konuşalım. Bu, insanların birbirine nasıl davrandığı meselesi. Siyah ya da beyaz olman fark etmez, çünkü siyah, beyaz, Yahudiler, İtalyanlar, herkes birbirini yer" dedi.

Oyuncunun açıklamalarına çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ve sivil toplum örgütleri tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)