Oyuncu Cicely Tyson öldü

Siyah oyuncular için verdiği mücadele ile tanınan oyuncu Cicely Tyson öldü. 96 yaşındaki oyuncunun ölüm nedeniyle ilgili açıklama yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sipsey rolünü canlandırdığı 1991 yapımı komedi-dram filmi "Fried Green Tomatoes" ve Mamma Kay karakterini canlandırdığı 2013 yapımı televizyon filmi "The Haunting in Georgia" ile bilinen oyuncu Cicely Tyson, 96 yaşında öldü. Tyson’ın ölüm haberi menajeri tarafından duyuruldu. Sanatçının ölümüyle ilgili detay sunulmadı.

Ntv'nin aktardığına göre, Tyson, 70’li yıllarda canlandırdığı karakterlerle sinema sektöründeki Afrikalı Amerikalı kadınlara karşı birçok stereotipi yıktı. Tyson 70 yıllık kariyerinde, ABD’nin siyah vatandaşlarını suçlu, süfli ve etik dışı gösteren yapımlarda oynamayı reddetti. Meslektaşlarına da aynı duruşu sergilemesi için birçok kez çağrıda bulundu.

Tyson, kariyeri boyunca 100’den fazla film, dizi ve müzikalde rol aldı. 1972 yapımı “Sounder” filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday oldu. 88 yaşında oynadığı “The Trip to Bountiful”daki rolüyle Tony Ödülü kazanan en yaşlı oyuncu oldu.

Tyson, 2018 yılında Onursal Oscar ödülüne değer görüldü.