Oyuncu Barry Keoghan: Et yiyen bakteri hastalığına yakalandım

"Saltburn" filmiyle gündemde olan İrlandalı oyuncu Barry Keoghan, 2021 yılında çok nadir görülen bir hastalık yüzünden kolunu kaybetme tehlikesiyle karşılaştığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Banshees of Inisherin", "The Batman", "Eternals" ve "Saltburn" filmleriyle tanınan İrlandalı oyuncu Barry Keoghan, 2021 yılında et yiyen bakteri hastalığına (Nekrotizan fasiit) yakalandığını açıkladı. Oyuncunun kolundaki yara izi "Saltburn" filminde görülüyor.

GQ dergisine konuşan Keoghan, bu hastalıktan ötürü kolunu kaybetme tehlikesi yaşadığını belirtti. Oyuncu doktorlara "Ölmeyeceğim değil mi?" dediğinde, "Açıkçası, bilmiyoruz" cevabını aldığını anlattı. O dönemde oyuncuyla birlikte film çeken yönetmen Martin McDonagh da, "Film çekimlerine başlayalı dört gün olmuştu, kolları şişmişti. 'İyiyim bir şeyim yok' dedi" ifadelerini kullandı.

"Banshees of Inisherin" filmindeki Dominic rolüyle ilk kez Oscar adaylığı kazanan Keoghan, Oscar'a aday olduğunu hastanede öğrendi.

ET YİYEN BAKTERİ HASTALIĞI NEDİR?

Et yiyen bakteri hastalığı, yumuşak dokuları tutan ve tuttuğu dokularda nekroza sebebiyet veren nadir görülen bir hastalıktır.  Küçük kırmızı kabarcıklarla başlayan hastalık ter, ateş ve grip gibi belirtilerle ortaya çıkar. 

Organ yetmezliği ve şoka girmeye de yol açarak ölümcül seyreder. Bu hastalığa yakalananların birçoğunun hayatını kaybettiği biliniyor.