Otomotiv devi Şahsuvaroğlu Holding'de baba oğul kavgası: Davalık oldular

Şahsuvaroğlu Holding'in veliahtı Yunus Şahsuvaroğlu otomobil satışlarını düşüren firmaları eleştirdi, babası Nihat Şahsuvaroğlu oğlunu şikâyet etti.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - Otomotiv sektöründe büyük bir yabancı markanın Türkiye temsilciliğini yapan Şahsuvaroğlu Holding’in veliahtı Yunus Şahsuvaroğlu'nun sosyal medya paylaşımı babasını kızdırdı.

Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre, Yunus Şahsuvaroğlu, otomotiv habercisi Emre Özpeynirci'nin otomobil satışları hakkındaki paylaşımıyla ilgili babasının şirketine gönderme yaptı, baba Şahsuvaroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şahsuvaroğlu oğlu hakkında dava açtı.

Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından, otomobil pazarında 2023 yılında satışı en çok düşen ve artan markaları sıraladığı bir gönderi paylaştı. Paylaşımda Şahsuvaroğlu Holding'in Türkiye temsilciliğini üstlendiği Güney Kore kökenli SsangYong markası da vardı.

Şirketin veliahtlarından Yunus Şahsuvaroğlu da Emre Özpeynirci'nin paylaştığı grafiği paylaşarak ''Otomobil satışının çığ gibi büyüyerek arttığı bu dönemde küçülmeyi başaran patron, bayi ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu gerçekten büyük başarı çünkü zoru başarmışlar'' yorumu yaptı.

Oğlunun yaptığı bu paylaşıma tepki gösteren baba Nihat Şahsuvaroğlu, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurdu. İş ve işlemlerinin kötülendiğini ileri sürerek şirket adıyla hem Emre Özpeynirci'den hem de oğlu Yunus Şahsuvaroğlu'ndan şikayetçi oldu.

SAVCILIK ŞİRKETİ HAKSIZ BULDU

Böylece şüpheliler gazeteci Emre Özpeynirci ve Yunus Şahsuvaroğlu hakkında "Haksız rekabet" suçundan soruşturma başlatıldı. Savcılık, söz konusu paylaşımlarda müşteki şirketin üretmiş olduğu ürünler hakkında bir yorum bulunmadığını vurgulayarak müşteki şirketin satışını yaptığı markaya ilişkin verilerin açıklanmasının onun iş ve işlemlerinin kötülendiği anlamına gelmeyeceğini, satışı bir önceki yıla göre düşüş gösteren birden fazla markanın bulunduğu bu durumda müşteki şirket aleyhinde bir fiilin oluşmadığını belirtti. Şüphelilerin suçsuz olduğuna kanaat getiren savcılık, dosya hakkında takipsizlik kararı verdi. (HABER MERKEZİ)