Orhan Pamuk'tan 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' yorumu: Bir daha görmeye geleceğim

Orhan Pamuk, tiyatroya uyarlanan 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü tekrar izlemeye geleceğini belirterek, "Uzun yıllar Türkiye’de bu kadar güzel metin, uyarlama ve atmosfer yaşamadım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ahmet Hamdi Tanpınar’ın 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' eseri, Serkan Keskin oyunculuğu ve Serdar Biliş’in yönetmenliği ile geçtiğimiz günlerde prömiyerini gerçekleştirdi. İlk oyunun izleyicileri arasında bulunan Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, prömiyer sonrasında oyunla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Kuliste ekibe tebriklerini ileten Pamuk oyunla ilgili, "Çok şahane ve güzeldi, bir şiirdi. Bir daha görmeye geleceğim. Herkesin de gelmesini görmesini istiyorum. Uzun yıllar Türkiye’de bu kadar güzel bir metin, uyarlama ve atmosfer yaşamadım. Çok mutluyum, bunu seyretmekle sarhoş oldum" ifadelerini kullandı. 

.

Tiyatro ve sinema arasında hibrit bir dünyanın tasarlandığı oyunun görüntü yönetmenliğini Ahmet Sesigürgil, sahne ve dekor tasarımını Gamze Kuş üstlenirken müziklerinde Tuluğ Tırpan imzası yer alıyor.

Serdar Biliş’in uyarlayıp yönettiği 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü', 27 ve 28 Nisan’da, 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde Maximum Uniq Hall’da yeniden sahnelenecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)