Ordu'da sağanak: 15 ile turuncu uyarı 

Ordu'da etkili olan sağanak yağış sonucu taşkınlar ve heyelanlar meydana geldi. AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Şu anda 15 ilimize turuncu uyarı vermiş durumdayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'da dün yaşanan sağanak kentte tahribata yol açtı. Heyelan sonucu toprak ve su birikintisi nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Altınordu ilçe merkezi güzergahı ulaşıma kapandı. Burada hazırda bekletilen Büyükşehir Belediyesine ait bir iş makinesi de toprak altında kaldı.

Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Karadeniz Sahil Yolu'nda temizlik sürüyor.  Bazı bölümlerinden taşan ve çalışmaların ardından debisi düşürülen Bülbül Deresi de iş makineleriyle temizleniyor.

Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile taşkın meydana gelen Bülbül Deresi'nde incelemelerde bulunan AFAD Başkanı Yunus Sezer, Ordu merkezde herhangi bir can kaybı meydana gelmediğini belirtti.

Sezer, "Zararlar var, iş yeri zararları var, araç ve ev su baskınları sonucu oluşan eşya zararları var. Zarar tespit ekiplerimiz şu anda sahada çalışmalarını devam ettiriyorlar. En kısa sürede bunlarla ilgili olarak da vatandaşımızın yarasını saracağız" ifadelerini kullandı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer (ortada), Ordu Valisi Tuncay Sonel (sağda) ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler (solda) ile taşkın meydana gelen Bülbül Deresi'nde incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 130 kilogram yağış alındığını söyleyen Sezer, "Büyük bir yağış. Karadeniz Bölgesi'nde, buna bağlı olarak da yine bine yakın heyelan ve toprak kayması var. Burada da ekiplerimiz, özellikle yerleşim yerlerinin etkilenen alanlarında, şu anda 4 ekibimiz Ordu genelinde çalışmalarını devam ettiriyorlar. Burada da yine vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm çalışmalar en hızlı şekilde ortaya konulacak, gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Sezer, Samsun'da dün bir kişinin kaybolduğunu hatırlatarak, "Onun da bu sabaha kadar arama kurtarma çalışmaları devam etti. Bu sabah itibariyle onu da bulduk. Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

'HERKESE SMS GÖNDERİYORUZ'

Dikkatli olunmasını isteyen Sezer, şunları kaydetti:

"Şu anda 15 ilimize turuncu uyarı vermiş durumdayız. Meteoroloji ile beraber anlık olarak takip ediyoruz. Bu verilen uyarılar sonucunda başta yetkililer olmak üzere, Valilerimiz, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız olmak üzere tüm kriz merkezlerimiz aktif durumda. Risk oluşturan alanlarda iş makineleriyle tedbirler alınmış durumda. Aynı zamanda da olası sıkıntılara karşı hava araçlarımızı da arama kurtarma noktasında bekletiyoruz. Dün Şile'de mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardık. Sahil Güvenliğimizin helikopteriyle yine aynı şekilde, burada da tedbirli bir şekilde devam ettiriyoruz."

Yunus Sezer, turuncu uyarının yarın da bazı illerde devam edeceğini vurgulayarak, "Herkese SMS gönderiyoruz. Turuncu uyarıya göre, bu turuncu uyarının bulunduğu alandakilere, gelen uyarıları dikkate almaları, özellikle risk oluşturan dere yataklarından ve benzeri alanlardan uzak durmalarını istirham ediyoruz. Geçmiş olsun diyoruz, en kısa zamanda da yaraları saracağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ORDU SAĞANAK AFAD