VİDEO

Ordu sürprize hazırlanıyor: CHP ve İYİ Partili adaylar anlattı

Ordu'da hem büyükşehirde hem de merkez ilçede değişim beklentisi hakim. Sokakta isimleri en çok duyulan adaylar Enver Yılmaz ve Ulaş Tepe ile görüşerek seçim yarışını onlardan dinledik.

ORDU - 31 Mart Yerel Seçimleri'ne bir gün kala seçimin kritik geçeceği Ordu'da sürprizler bekleniyor. İktidarın oy deposu olarak görülen Karadeniz Bölgesi'nin aksine kentte hem büyükşehirde hem de merkez ilçe Altınordu'da değişim beklentisi var. 2014'te AK Parti'den seçilerek Ordu'nun ilk büyükşehir belediye başkanı olan Enver Yılmaz, bu kez İYİ Parti adayı olarak 5 yıl aradan sonra görevi devralma hedefinde. Merkez ilçe Altınordu'da ise CHP'nin genç adayı Ulaş Tepe yarışın favorisi konumunda.

AK Parti'nin Ordu'nun büyükşehir olduğu 2012 yılının ardından 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde kazandığı kentte bu kez işi zor görünüyor. Kentte 2014-2018 yılları arasında AK Parti'den başkanlık yapan Enver Yılmaz'ın İYİ Parti'den aday çıkması dengeleri değiştirdi. Partisinin kentte ciddi bir ağırlığı olmamasına karşın muhalefet partilerini destekleyen seçmenlerin ve başkanlıktan istifa ettirildiği dönemde kendisine haksızlık yapıldığını düşünen AK Partili seçmenlerin desteğini alan Yılmaz, mevcut başkan ve AK Parti'nin adayı Hilmi Güler'e karşı üstün gelebileceği hesaplanıyor.

YILMAZ: 31 MART'TA SONUÇLAR BİZE SÜRPRİZ OLMAYACAK

Seçime kısa bir süre kala bir araya geldiğimiz İYİ Parti adayı Yılmaz'ın kazanacağına olan inancı tam. Sokaktaki tabloda siyasetçi olarak kazanacağını hissettiğini dile getiren Yılmaz, anketlerde de 7-8 puan önde olduğu bilgisini veriyor.

Sahaya en erken inen adaylardan biri olduğunu ve Ordu'daki bütün ilçeleri ve mahalleri dolaştığını kaydeden Yılmaz, "Vatandaşa ne kadar dokunursan, merhaba edersen, ismiyle seslenirsen, koluna girersen, mahallesinin sorununu konuşursan, bir aidiyet kurduğun takdirde onunla hemhal oluyorsun. Üstün körü bakmayacaksın. Ben kimseye gelin ardıma düşün demiyorum zaten. Gelin kol kola girelim, bu harami düzeni yıkalım diyorum. Bu çerçevede gayet olumlu gidiyor. 31 Mart'ta bazılarına sürpriz olacak ama bize sürpriz olmayacak" diyor.

Enver Yılmaz

'ORDU'DA HEM ERDOĞAN'IN HEM BENİM MİRASIMI YEDİLER'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde görevinden istifa ettirilmesinin ardından siyasi hayatını noktalama açıklaması yapmasına rağmen yeniden aday olması konusunu sorduğumuz Yılmaz, şu açıklamayı yapıyor:

"Ordu'da bir Recep Tayyip Erdoğan'ın mirasını yediler bitirdiler bir de Enver Yılmaz'ın mirasını yediler bitirdiler. Çok kötü yönetilen bir büyükşehir oldu. Esasında dönem fikrim yoktu fakat Temmuz ayında bir anket yaptırdım. Toplumda ciddi bir karşılık olduğunu görünce ucu açık şekilde bir atasözüyle 'tarlada izi olanın harmanda yüzü' olur diyerek aday olabileceğimi söyledim. Tarlada da izimiz vardı. Hemşehrilerimizin teveccühü ve çok kötü yönetim bizi aranan kişi pozisyonuna soktu. Biz de bu ilgiye teveccühe kayıtsız kalmayarak İYİ Parti'nin teklifini kabul ettik"

Ordu'da her kesimden destek bulmasını başkanlık dönemindeki adaletli yönetiminden kaynaklandığını dile getiren Yılmaz, görevden ayrılmasıyla kentte işlerin doğru ilerlemediğini öne sürüyor.

'GÜLER, YÖNETEN DEĞİL YÖNETİLEN BİR BAŞKAN'

Mevcut başkan ve AK Parti adayı Hilmi Güler için, "Yöneten bir belediye başkanı değil, yönetilen bir belediye başkanı" ifadesini kullanan Yılmaz, Ordu'daki öncelikli işlerinin ulaşım sorununu, su sorununu, sahil şeridindeki trafik problemini çözmek  olduğunu dile getiriyor.

ULAŞ TEPE, ALTINORDU'YU İLK KEZ CHP'YE KAZANDIRABİLİR

Ordu'daki değişim beklentisinin bir yansıması da merkez ilçe Altınordu'da mevcut. Kentin büyükşehir olmasıyla birlikte 2013 yılında kurulan Altınordu, iki dönemdir AK Parti'nin mevcut adayı Aşkın Tören tarafından yönetiliyor. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP Adayı Ulaş Tepe, Altınordu'yu ilk defa partisine kazandırmayı hedefliyor.

28 yaşında seçildiği Gülyalı Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Tepe, sahaya en erken çıkan isimlerden biri olarak bu kez Altınordu için yarışacak. Merkez ilçeyi kazanmak isteyen CHP'nin bütün odağı Altınordu'da. Ordu'da değişim isteyen seçmenler de büyükşehirde Enver Yılmaz, Altınordu'da Ulaş Tepe ismine yoğunlaşmış durumda.

TEPE: FAVORİ DEĞİL ÖNDE OLAN ADAYIZ

Seçim çalışması sırasında görüştüğümü Ulaş Tepe, seçimlerin sadece favorisi değil önde olan adayı olduğuna inanıyor. 100 günü aşkın süredir sahada olduğunu belirten Tepe, her geçen gün artan bir ivmelerinin olduğunu ve anketlerde 2 puan önde olduklarını öne sürüyor.

"Altınordu'yu hep beraber kazanacağız, biz kazanınca kimse kaybetmeyecek" diyen Tepe, sahada kendilerine ciddi bir eğilim olduğunu başta İYİ Parti olmak üzere bugüne kadar hiç CHP'ye oy vermemiş AK Parti ve MHP'ye oy veren seçmenlerden de ciddi destek gördüğünü dile getiriyor.

Ordu'da hem büyükşehir hem de Altınordu'nun AK Parti'de olmasına rağmen kentin çok şey kaybettiğini öne süren Tepe, "Hem büyükşehir hem Altınordu aynı partideydi fakat 5 yıl maalesef kavgayla, gürültüyle geçti. Maalesef vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek yerine vatandaşımızı iki belediye arasında zaman kaybıyla oyladılar. Biz yeni dönemde büyükşehir belediyemizle kavga eden değil, danışan, dayanışan, konuşan, doğruyu bulan bir anlayışla belediyecilik yapacağız" sözlerine yer veriyor.

Ulaş Tepe
'PROJELERİMİZ İNSANA DOKUNACAK'

Altınordu'da yapacakları bütün projelerin başta kadın ve çocuklar olmak üzere insana dokunan işler olacağını söyleyen Tepe, projelerinden şöyle bahsediyor:

"Kültürel, sanatsal, turizm alanında ordu çok kaybetti. Hızlı bir şekilde bunları çözmeliyiz. Bu şehirde tiyatro festivalleri, altın fındık festivalleri vardı bunlar bitti. Yeni dönemde bunları daha iyi planlayacağız. Ordu'yu sadece fındığın değil kültürün, sanatın da başkenti yapacağız. Şehrimizde otoparkla ilgili de ciddi sorun var, bunu da büyükşehirle birlikte planlamamız gerek. Bizim bütün projelerimiz, insana, kadına, çocuğa dokunan işler olacak. Sosyo-ekonomik durumu düşük olan bütün mahallelerimize yaşam merkezleri yapacağız. Bu yaşam merkezlerimizde gündüz bakımevleri, kreşler, yaşlı bakım evleri, gençler içim etüt merkezleri olacak. Göreve geldikten sonra ilk 100 gün içerisinde Altınordu'daki çocuklarımızın beslenme çantasını biz sağlayacağız. Ekonomik problemlerden dolayı veliler çocuklarının beslenme çantasını hazırlamakta çok ciddi zorluk çekiyor. Çocuklar bu konuda eksiklik çekiyor. Bütün projelerimiz insan dokunan işler olacak."