'Oppenheimer'ın başrolü Cillian Murphy en sevmediği filmini açıkladı

Oyuncu Cillian Murphy, kariyerindeki en sevmediği filmi açıkladı. Murphy, 2005 yapımı "Gece Uçuşu" filminin iyi bir film olduğunu düşünmediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Christopher Nolan imzalı "Oppenheimer" filminin başrol oyuncusu Cillian Murphy, oyunculuk kariyerini değerlendirdi. Murphy, daha önce "Başlangıç" (Inception), "Sessiz Bir Yer 2" (A Quiet Place Part II) ve "Dunkirk" gibi birçok yapımda rol aldı.

GQ'ya konuşan Murphy, suikastçı Jackson Rippner'ı canlandırdığı ve Rachel McAdams'la oynadığı 2005 yapımı "Gece Uçuşu" (Red Eye) ile ilgili soruya yanıt verdi. Oyuncu, "Rachel McAdams'ı seviyorum ve filmi çekerken eğlendik. Ama iyi bir film olduğunu düşünmüyorum. İyi bir B filmi" dedi.

Projeye neden katılmayı seçtiğini açıklayan Murphy, "Sanırım filmdeki ikilikten dolayı. Bu yüzden oynamak istedim. Bu ikilik meselesi. İyi adam ve kötü adam bir arada. Bana cazip gelmesinin tek nedeni bunu yapabilmekti. O dönüş yani, anlıyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanan Christopher Nolan imzalı "Oppenheimer", 81. Altın Küre Ödülleri'nde sinema dalında En İyi Film dahil beş ödül kazandı. Film, 13 dalda da Oscar'a aday oldu.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)