Operasyona 200 polis ve filler katıldı: Hindistan'da 9 kişiyi öldüren kaplan öldürüldü

Hindistan'da 9 kişiyi öldüren kaplan, polisin düzenlediği operasyonda öldürüldü. Vahşi hayvanları koruma müdürü Gupta, sakinleştirme girişimleri başarısız olduğu için kaplanın öldürüldüğünü belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Bihar eyaletinde 9 kişiyi öldürdüğü tespit edilen kaplan, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda öldürüldü. 200 polisle düzenlenen operasyonda, kaplanın yerini tespit edebilmek için filler de kullanıldı.

BBC'nin aktardığı habere göre, eyalete bağlı Champaran bölgesinde 9 kişiyi öldüren 3 yaşındaki kaplan, yerinin tespit edilmesinin ardından öldürüldü. Eyaletin vahşi hayvanları koruma müdürü Kumar Gupta, kaplanın insan yaşamı için 'tehlikeli' olarak değerlendirildiği için operasyon başlatıldığını ve sakinleştirme girişimlerinin başarısız olması üzerine kaplanın öldürüldüğünü belirtti.

Hindistan, dünyadaki kaplanların yaklaşık yüzde 70'ine ev sahipliği yapıyor. Resmi verilere göre, Hindistan'da yılda kaplan saldırıları sonucu 40 ila 50 kişi hayatını kaybediyor. (HABER MERKEZİ)