Onur Soytürk kimdir?

CHP'nin Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Onur Soytürk oldu. Soytürk, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Şehir Plancısı ve Kentsel Dönüşüm Şefi olarak görev yaptı.

Fotoğraf: Twitter
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Onur Soytürk, 1980 yılında Samsun'da dünyaya geldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 2004 yılında mezun oldu.

Kariyerine 2005 yılında İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi (İMP) bünyesinde başladı ve İstanbul'un Çevre Düzeni Planlarının hazırlanması sürecinde yer aldı. 2006-2009 yılları arasında Netcad firmasında GIS uzmanı olarak çalıştıktan sonra, 2009-2011 yılları arasında Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Şehir Plancısı ve Kentsel Dönüşüm Şefi olarak görev yaptı.

Ardından 2011-2012 yıllarında Amplio şirketinde Gayrimenkul Geliştirme Müdürü olarak çalıştı. 2012 yılından itibaren KEYM Kentsel Yenileme Merkezi şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürlük görevlerini üstlenen Onur Soytürk, bu dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve pek çok il ve ilçenin kentsel dönüşüm projelerini yönetti. Onur Soytürk, 26 Kasım 2019 tarihinde İstanbul İmar İnşaat A.Ş Genel Müdürlüğü'ne atandı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler soytürk chp aday