Önder Karaveli: 3 maçtır gol yiyerek başlıyoruz

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Karaveli, “3 maçtır gol yiyerek başlıyoruz. Çok konuştuğumuz bir konu ama ona rağmen bana böyle nasip oluyor. Bu işi zorlaştıran durum ama vazgeçmeyen bir Beşiktaş var” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, takımının Göztepe'yi 2-1 yendiği maçta geriye düşmelerine rağmen kazanmayı bildiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Karaveli, Göztepe'yi iyi oyunundan dolayı tebrik etti:

“İyi ve etkili oynadılar. Aynı zamanda beklediğimizi oynadılar. Sert ve agresif ön alan baskısı yaptılar. Maçın başında bu baskı bizi bir hataya götürdü ve toparlayamadık. Gol yiyerek oyuna başladık. 3 maçtır gol yiyerek başlıyoruz. Çok konuştuğumuz bir konu ama ona rağmen bana böyle nasip oluyor. Bu işi zorlaştıran durum ama vazgeçmeyen bir Beşiktaş var. Bu açıdan sevindirici.”

Rakibin savunmadan attığı toplarda kendi savunmalarında veya karşı ataklarda Miralem Pjanic'in yalnız kaldığına dikkati çeken Karaveli, “Bu bizi zorladı. Devrenin sonuna doğru Josef'i yanına getirdik. İkinci yarıda bunu daha net hale getirmeye çalıştık. Oğuzhan'ın birinci goldeki katkısını atlamak istemiyorum. İkinci yarı oyun bize doğru döndü. Boş toplara sahip olup onları doğru oyuncuya geçirdiğimizde daha etkili olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

TARAFTARLARIN DESTEĞİ: ZOR ANLARDI VE ÇOK GÜZELDİ

Taraftarların kendisine verdiği destek ve onları selamlarken gözyaşlarını tutamadığının hatırlatılması üzerine Karaveli, şunları söyledi:

“Zor anlardı ve çok güzeldi. Oyuncularımı alkışlamak için kalmıştım, onlara eşlik etmek istiyordum. Antrenör arkadaşlarımdan biri beni çağırdıklarını söyledi. Ben duymadım, anlamadım. Bu tarifi kolay bir durum değil. En sevdiğiniz stattasınız, en sevdiğiniz insanlar orada sizi çağırıyor. Sevgilerini göstermek istiyorlar. Harika bir şey. Teşekkür ediyorum ama herhalde gizleyemedim, birkaç gözyaşı geldi. Gizlemeye çalıştım ama güçlü durduğumu sanmıyorum. Bana bunu hissettirdikleri için, sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Aslolan Beşiktaş'tır. Desteğin büyüğünü Beşiktaş'a göstermek gerekiyor.”

22 yıldır antrenörlük yaptığını hatırlatan Önder Karaveli, “Bunun uzun bölümünü Beşiktaş'ta geçirdim. Ama bu seviyede ilk defa bunu yaşıyorum. Tek başıma oluşturmuyorum. 19 yaş altı takımındaki arkadaşlarım benimle beraber. Onların da çok desteğini alıyorum. Kulübümüzün profesyonellerinden çok destek alıyorum. Yardımların en büyüğünü oyunculardan alıyorum. Her biri benden çok daha tecrübeli. Beraber götürüyoruz da diyebiliriz. En doğruyu bulmaya çalışıyorum” diye konuştu.

'KATKIMIZ OLMUŞTUR AMA ÇOK DOĞRU İNSANLARDAN KURULMUŞ BİR BEŞİKTAŞ VAR'

Performansı düşen bazı oyuncuların kendi dönemlerinde daha iyi oynadığının hatırlatılması üzerine Karaveli, “Mutlaka onlara katkımız olmuştur ama bize bağlamak doğru değil. İçlerinde olan durum. Geçen senenin şampiyon takımını konuşuyoruz. Bizim de bazı dokunuşlarımız oldu. Çok doğru ve iyi insanlardan kurulmuş bir Beşiktaş var. Oluşturulan ortam işimizi kolaylaştırıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Ligde şampiyonluk şanslarının olup olmadığı yönündeki soruyu Karaveli, “Matematiksel olarak bu durum devam ettikçe sadece Beşiktaş değil, her takım bu yarışın içindedir. Şampiyonluk yarışı geçen seneki gibi bazen son dakikasına kadar gider. Matematiksel olarak sonuna kadar zorlayacağız” diye yanıtladı.

“Sadece bu hedefin değil, başka hedefin peşinde olacağız” diyen Önder Karaveli, “Oyunu güzelleştirmeye çalışan, doğru kulüp yapılanması için çalışacağız. Ben de hangi görevde olursam elimden geleni yapacağım. Bir ayağım Beşiktaş akademisinde olacak. Kalbimin büyük bir kısmı o akademinin içinde olacak. Bu ülkenin çocuklarına inanmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/AA)