Okullarda ALES yoğunluğu

Ertelenen ALES 81 ilde gerçekleşiyor. Bazı okullarda sınav nedeniyle yoğunluk oluştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle 2021 yılına ertelenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020- ALES/2) 81 ilde ve 88 sınav merkezinde yapılmaya başlandı. Geçen yıl 1-12 Ekim'de başvuruları alınan sınav dolayısıyla bazı okullarda  yoğunluk oluştu.

Sınava katılacaklar ile bu kişilerin yanlarında bulunan bir refakatçi ile sınav görevlileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

Adaylar, erken saatlerde sınavın yapılacağı okulların önüne geldi. Covid-19 önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı. Sınavın yapıldığı okulların önüne gelen zabıta ekipleri, maske kullanılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda uyarıda bulundu. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına giriş yapamadı.

5 YIL GEÇERLİ OLACAK

ALES/2'de adaylara 100 sorudan oluşan sayısal ve sözel testler uygulanacak ve 150 dakika süre verilecek. ALES'te her test için, sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek. Böylece her aday için sayısal ve sözel standart puanlar hesaplanacak. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için "sayısal", "sözel" ve "eşit ağırlıklı" olmak üzere 3 ağırlıklı puan hesaplanacak. Sınavdan alınan puanlar açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. (HABER MERKEZİ)

 
 
Etiketler ales ösym sınav