'Okul Tıraşı', 22 Ekim’de MUBI'de

Ferit Karahan'ın "Okul Tıraşı" filmi, 22 Ekim'den itibaren sadece MUBI'de izlenebilecek. Film, birçok ulusal ve uluslararası festivalden ödülle döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ferit Karahan imzalı "Okul Tıraşı", 22 Ekim'den itibaren MUBI'de izlenebilecek. Film, baskı ve disiplinin yoğun olduğu bir yatılı okulda hasta olan arkadaşını doktora götürmeye çalışan fakat okulun bürokrasisini, idarenin vurdumduymazlığını ve zor coğrafi koşulları aşmak zorunda olan Yusuf’un hikayesini anlatıyor.

"Okul Tıraşı"nın oyuncu kadrosunda Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı, Melih Selçuk ile çocuk oyuncu Samet Yıldız yer alıyor. Filmin kadrosunda yer alan diğer çocuk oyuncular ise, çekimlerin yapıldığı Van’ın Bahçesaray ilçesinde bölgenin yerel halkından seçildi.

71. Berlin Film Festivali’nde Panorama bölümünde FIPRESCI Ödülü’ne layık görülen "Okul Tıraşı", 2021 Chicago Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü, 38. Fecr Film Festivali’nde En İyi Senaryo, 36. Valencia Film Festivali’nde En İyi Film ve Seyirci Ödülü, 28. Avrupa Film Festivali Palić’te En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. Film, son olarak 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödüllerine layık görüldü. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)