Öğrencilerin Zeren Ertaş eylemleri: 'Okumaya geldik, ölmeye değil'

Aydın'daki KYK yurdunda hayatını kaybeden Zeren Ertaş için birçok ilde öğrenciler eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın’da Güzelhisar KYK Yurdu’nda asansör düşmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş için yapılan eylemler sürüyor.

Birgün'ün aktardığına göre Edirne, Van, Diyarbakır, Bayburt, Aydın, Bilecik, Denizli ve Sivas'ta sokağa çıkan öğrenciler KYK yurtlarındaki koşulları protesto etti.

EDİRNE

Edirne Trakya Üniversitesi’nde bir grup öğrenci “Okumaya geldik, ölmeye değil” dövizleri taşıyarak oturma eylemi yaptı. Öğrenciler, polisin müdahalesine karşı Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde slogan atarak yürüdü.

 

VAN

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri ‘Boyun eğme, yaşamına sahip çık’ sloganlarıyla yürüyüş yaptı. Eylemde konuşan öğrenci Cihan Mert, “Bizlerin hayatı devlet tarafından güvence altına alınmalı. Barınma hakkımız sağlanamıyor. Yetmiyormuş gibi bir de KYK yurtlarında hayatlarımızı kaybediyoruz” dedi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da KYK yurtlarında kalan kadın öğrenciler, ulaşım, güvenlik ve taciz sorunları nedeniyle oturma eylemi düzenledi. Eylemde konuşan öğrenciler can güvenlikleri başta olmak üzere birçok tehlike ve sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. KYK İyaz Bin Ganem Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan bir öğrencinin ise yurda dönerken bir taksicinin tacize maruz bırakıldığı öğrenildi.

BAYBURT

Bayburt’ta bir araya gelen üniversite öğrencileri “Susma, sustukça sıra sana gelecek” ve “Katil KYK” sloganlarıyla yürüdü.

AYDIN

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri, ihmallere tepki gösterirken "Verdiğiniz yorgan kefen oldu" dövizi taşıdı.

BİLECİK

Bilecik'teki Atatürk Parkı’nda toplanan üniversite öğrencileri, ellerinde “Artık ölmek istemiyoruz” ve “Ecel değil, ihmal” dövizleri taşıdı. Eylemde konuşan üniversite öğrencisi İbrahim Ülker, “Bu sefalet sistemi gençlerimizi canlarımızı öldürüyor. Bu ölümlü düzeni reddediyoruz, yaşamda inat ediyoruz” dedi.

DENİZLİ

Denizli’de KYK yurtlarında yaşayan binlerce öğrenci, yurtların önünde toplanarak “Susma sustukça sıra sana gelecek” ve “Okumaya geldik, ölmeye değil” sloganları attı.

SİVAS

KYK yurtlarındaki ihmallere karşı toplanan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri yaşanan ihmalleri protesto etti. Önceki gece ise Sivas'ta bulunan KYK Binali Yıldırım Yurt Kampüsü’nde asansörün arızalanması sonucu asansörde bir öğrenci mahsur kaldı. Öğrenci kurtarılırken, yurtta kalan binlerce öğrenci yaşanan sorunu yurt bahçesinde protesto etti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler zeren ertaş kyk eylem