Odunpazarı Belediye Başkanı: Havalimanımız açık kalsın, biz öderiz bu parayı, zaten ödüyoruz

Kazım Kurt, Hasan Polatkan Havalimanı'ndaki uçuşların garanti ücret nedeniyle gündemdeki Zafer Havalimanı'na yönlendirilmesine tepki gösterdi: "Havalimanımız açık kalsın, bu parayı zaten ödüyoruz!"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatılmak istendiği iddiasına tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Kazım Kurt, uçuşların garanti yolcu sayısıyla gündeme gelen Kütahya Zafer Havalimanı'ndan yapılmak istenmesini eleştirdi.

Kurt, “Bu talimat, 'yap-işlet-devret modeli' ve 'garanti ödemesiyle' yapılan; garanti edilen yolcu sayısının yüzde 1'ine bile ulaşamayan Zafer Havalimanı’nın yolcu sayısını göstermelik olarak artırma çabasından öte değildir” ifadelerini kullandı.

'YOLCU GARANTİSİ NEDENİYLE 46 MİLYON EURO ÖDEME YAPILDI'

“AKP iktidarı, yanlış politikalar sonucu oluşan 'Zafer Havalimanı ayıbının' üstünü; 1989 yılının Mart ayında hava trafiğine açılan, 2007 yılından beri de yurt içi ve yurt dışı yolcu trafiğine açık olan Hasan Polatkan Havalimanı’nı kapatarak, örtmeye çalışıyor” diyen Kazım Kurt, şöyle devam etti:

“Devletimiz, 'Yap-İşlet-Devlet modeli' ile 50 milyon Euro'ya yaptırılan Zafer Havalimanı yolcu garantisini yüzde 96 oranında tutturamadığı için işletmecisine bugüne kadar uçmayan yolcular başına toplam 46 milyon Euro garanti ödemesi yaptı. Devletimiz, 2044 yılına kadar zararı ödemeye devam edecek. İşletme süresi 29 yıl 11 ay olan havalimanı için devlet kesesinden uçmayan yolcular nedeniyle 2044'e kadar para çıkacak.”

'ZAFER HAVALİMANI'NIN FATURASI ESKİŞEHİR'E ÇIKARILMAK İSTENİYOR'

Zararın faturasının Eskişehir'e ödetilmek istendiğini belirten Kurt, “Şimdi de Zafer Havalimanı’nın faturası Eskişehir’e çıkarılmak istenmektedir. Yolcu trafiğine başladığı tarihten bu yana bir milyona yakın yolcunun uçtuğu Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’mızı çalışmaz hale getirerek Kütahya Zafer Havalimanı’na adeta yolcu devşirilmeye çalışılıyor. Seferler durdurulup tüm hava trafiği 125 km uzaklıktaki Zafer Havalimanı’na yönlendirilmek isteniyor. Bu, Zafer Havalimanı’nın faturasını Eskişehir’e ödetmek değildir de nedir?” diye sordu.

Hasan Polatkan Havalimanı'ndan uçuşların devam etmesi çağrısı yapan Kazım Kurt, “Ben buradan yetkililere sesleniyor ve 'Eskişehir'e bu kötülüğü yapmayın, yanlış politikalarınız sonucunda oluşan bu yüklü faturayı Eskişehirlilere kesmeyin' diyorum. Ancak, benim hemşehrilerime olan güvenim de tamdır. Biliyorum ki, Eskişehirliler de bu faturayı üstlenmeyecek ve bu yanlış adrese kesilen faturayı ödememek için mücadele edecektir. Yeter ki havalimanımız açık kalsın biz öderiz bu parayı! Zaten ödüyoruz!” dedi. (HABER MERKEZİ)