ODTÜ’de rektörlük, atılan yemekhane işçisine şahitlik yapacak olan işçileri sürdü

ODTÜ yemekhane işçisi Serdar Delibal, rektörlük tarafından iş arkadaşlarına yapılan baskıdan dolayı artık stant açmayacağını ve hukuki süreçle mücadelesine devam edeceğini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ODTÜ yemekhane işçisi Serdar Delibal işe geri dönme talebiyle mücadelesini sürdürüyor. Açtığı davada şahitlik yapacak olan diğer işçilerin başka yerlere sürüldüğünü belirten Delibal, atılmasına karşı toplanan imzaların rektörlüğe teslim edileceğini söyledi. ODTÜ'de yemekhanede çalışırken hırsızlık iddiasıyla usulsüzce işten çıkarılan Serdal Delibal, yemekhanede çalışan ve işten çıkarılmasına dair açtığı davada şahitliğini yapacak olan işçilerin ODTÜ'nün başka yerlerine sürüldüğünü ifade etti. Delibal, yaptığı açıklamada mücadelesinin kazanımla sonuçlanırsa kendisiyle dayanışma gösteren öğrencilerin ve akademisyenlerin de kazanmış olacağını ifade etti.

'İMZALAR TESLİM EDİLECEK'

Evrensel'in haberine göre "Atılan iftiraların hesabını fazlasıyla soracağız" diyen ve birkaç gün içerisinde işten atılmasına karşı toplanan imzaların rektörlüğe teslim edileceğini belirten Delibal, rektörlük tarafından iş arkadaşlarına yapılan baskıdan dolayı artık stant açmayacağını ve hukuki süreçle mücadelesine devam edeceğini belirtti. (HABER MERKEZİ)