ODTÜ Mezunlar Derneği’nde eylem: Hakkını arayan işçi temizliği yapıldı

ODTÜ Mezunlar Derneği’nin Vişnelik Tesisi’nde çalışan 8 işçi haksız şekilde işten çıkarıldıklarını belirterek işyeri önünde eylem yaptı, haklarının verilmesini talep etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – ODTÜ Mezunlar Derneği’ne bağlı Vişnelik Tesisleri’nde çalışan 8 işçi, aralık ayının sonunda “ekonomik sebepler” gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. Bunun “emekçi kıyımı” olduğunu belirten işçiler ODTÜ Mezunlar Derneği önünde eylem yaptı.

“Özel olarak seçilerek” işten çıkarıldıklarını, “kişisel nedenlerin” gerekçe gösterildiğini belirten işçiler, ortak açıklamalarında “Bu çıkarmadan önce de yoğun bir mobbing uygulamasıyla istifa ettirilmeye ya da disiplin cezalarıyla tazminatsız işten çıkarmaya çalışılmış, ama disiplin süreçleri sonunda yeterli neden olmadığı için bu sağlanamamıştır. İşten çıkarmalardan sonra da bu mobbingler devam etmektedir ve çalışan arkadaşlarımız hala baskı altındadırlar” dedi.

‘İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI’

Derneğin ekonomik olarak çok kötü dönemlerinde dahi bu yola başvurmadığını belirten işçiler, “İnsanların emeğiyle oynamak bu kadar kolay olmamalı” dedi ve açıklamayı şöyle sürdürdü: “Uygulanan bu politika işletmeyi kurtarma politikası değil, kendilerine ters düşen, tabir caizse birilerinin çarkına çomak sokan, hakkını arayan, bilinçli hareket eden işçilerin temizliğidir. Bir temizlik politikasıdır. Ayrıca, işletme fiziki olarak küçültülemeyeceği için aynı iş yükü şu an çalışan arkadaşlarımızın üzerine kalmıştır. Zaten eksik personelle çalışan bütün birimler şu an nasıl iş yetiştireceklerdir? İş yükü çok olduğu için, günübirlik extra personel alımı artmıştır. Bizler işten çıkarılan ODTÜ Vişnelik Emekçileri olarak bu duruma sessiz kalmayacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız." (DUVAR)