Odessa açıklarında Türk iş insanına ait gemiye bomba isabet etti

Odessa’dan kalkarak Romanya’ya giden YA-SA Gemi İşletmeciliği'ne ait gemiye bomba isabet etti. Can kaybının yaşanmadığı olayda, "Yasa Jupiter" isimli geminin ambar kapağında hasar meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YA-SA Gemi İşletmeciliği'ne ait Marshall Adaları bayraklı "Yasa Jupiter" isimli gemi Ukrayna'nın Odessa açıklarında vuruldu. Olayda can kaybı yaşanmadı. 

Ambar kapağında hasar meydana gelen geminin Romanya'ya ulaşmaya çalıştığı ve Marine Traffic'e göre şu an 15 knot hızla seyir halinde olduğu belirtildi. 



Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne gelen Odessa açıklarında Marshall Adaları bayraklı Türk sahipli Yasa Jupıter gemisine bomba isabet ettiği bilgisi üzerine, yapılan görüşmede geminin yardım talebi olmadığı, Romanya kara sularına intikal halinde olduğu, can kaybı olmadığı ve güvende olduğu öğrenilmiştir" denildi. 


'AMBAR KAPAĞI İSABET ALDI'

YA-SA Gemi İşletmeciliği de olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Yasa Gemi İşletmeciliği Şirketi'nin yöneticiliğinde olan, Marshall Islands bayraklı Yasa Jupiter gemisi, Odessa/Ukrayna Limanı'nda yük tahliyesi akabinde 5 nolu ambar kapağı üzerinden isabet almıştır. Gemide herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamış olup hafif bir maddi hasar gerçekleşmiştir. Gemi hasar tespiti ve sair işlemler için en yakın güvenli bölgeye kendi imkanlarıyla seyretmektedir" bilgileri yer aldı.

'TÜRK BAYRAKLI GEMİLERİN ISPS KOD GÜVENLİK SEVİYESİ 2’YE ÇIKARTILMIŞTIR'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın resmi sitesinde bugün gemilerin güvenliğine ilişkin bir duyuru yapıldı. Duyuru şöyle:

“Kuzey Karadeniz ülkeleri arasındaki güncel gelişmeler de dikkate alınarak, anılan ülkelerin Karadeniz'deki limanlarını ziyaret edecek Türk bayraklı gemilerimizin olası güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olabilmesi, limanda bulundukları süre zarfında gerekli tedbirleri alabilmeleri, bu gemilerimizin erken safhada uyarılabilmesi maksadıyla Azak Denizi limanları ile Ukrayna Ve Rusya Federasyonu’nun Karadeniz limanları ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin ISPS Kod Güvenlik seviyesi 2 (İki)’ye çıkartılmıştır." (HABER MERKEZİ) 

Etiketler Odessa ukrayna Gemi Bomba