NYT: İran'daki İHA saldırısının arkasında Mossad var

New York Times'a konuşan ABD'li istihbarat yetkilileri, İran'daki İHA saldırısını İsrail Ulusal İstihbarat Teşkilatı'nın düzenlediğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesine konuşan üst düzey istihbarat yetkilileri, İran'ın İsfahan kentinde Savunma Bakanlığı’na ait tesise yönelik saldırıdan İsrail Ulusal İstihbarat Teşkilatı'nın (Mossad) sorumlu olduğunu ileri sürdü. Can kaybı yaşanmayan saldırının amacının ‘bilinmediğini’ aktaran gazetede, hedef alınan fabrikanın ‘füze üretimi ve araştırma-geliştirme’ alanlarında İran için önemli bir merkez olduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz saatlerde The Wall Street Journal gazetesi de, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde saldırıyı ‘İsrail'in gerçekleştirdiğini’ yazmıştı. Reuters’a konuşan ABD'li bir yetkili de İsrail’in 'olaya müdahil bir görüntüsü olduğunu' söylemişti. Saldırının ardından Pentagon Sözcüsü General Patrick Ryder, saldırılarda Amerikan kuvvetlerinin yer almadığını bildirmişti. 

'NÜKLEER İLERLEMEMİZİ ETKİLEYEMEZ'

İranlı yetkililer, hava savunma sistemlerinin mühimmat fabrikasını hedef alan 'saldırı girişimini' savuşturduğunu ve 2 İHA'nın imha edildiğini, birinin ise düşürüldüğünü açıklamıştı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, saldırıyı ‘korkakça’ olarak nitelendirerek, "Bu tür eylemler, uzmanlarımızın barışçıl nükleer ilerleme konusundaki kararlılığını ve niyetini etkileyemez" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İran İHA Rusya