Nurgül Altıntaş’ı katleden bekçiye müebbet hapis cezası

Kağıthane'de Nurgül Altıntaş’ı beylik tabancasıyla katleden bekçi Eyüp Doğan’a “kasten öldürme” suçundan, indirimsiz müebbet hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul'un Kağıthane ilçesinde, 35 yaşındaki Nurgül Altıntaş’ı beylik tabancasıyla 10 kez ateş ederek katleden bekçi Eyüp Doğan’a “kasten öldürme” suçundan, indirimsiz müebbet hapis cezası verdi.

Kağıthane’de 25 Eylül 2021 tarihinde Nurgül Altıntaş'ı bir parkta beylik tabancasıyla öldüren bekçi Eyüp Doğan’ın yargılandığı davada bugün karar çıktı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Eyüp Doğan getirildi. Duruşmada tarafların avukatları ve Nurgül Altıntaş’ın ailesi de katıldı.

Sanık Doğan savunmasında, "Kendimi izah edemediğimi düşünüyorum. Ben bu insanı durduk yere hiçbir şey yokken öldürmüş bulunmadım. Benim gece bekçiliği yapmamı küçümseyerek benimle dalga geçti. Ben bu olay yaşandığı için üzgünüm ve pişmanım. Olay bir cinnet anında gerçekleşti, öldürme kastıyla bir hareket etmedim” iddiasında bulundu.

İNDİRİMSİZ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Eyüp Doğan’ı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cezada indirim yapmadı.

Nurgül Altıntaş’ın annesi Emine Akbaş, karar açıklandıktan sonra, “Devletin silahıyla devleti koruyacağına kızımı vurdu” sözleriyle tepkisini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)