'Nüfus az' gerekçesi: Yolu yapılmıyor

Mazgirt ilçesine bağlı Sarıkoç köyünün muhtarı Mehmet Hakkı Özdemir, yollarının 'nüfus yetersiz' gerekçesiyle yapılmadığına işaret ederek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Sarıkoç köyünde yolların yapılmaması mağduriyete neden oluyor. Temel geçim kaynağı hayvancılık olan 20 haneli köyde yaşayanlar, ilçe merkezine dahi gitmekte güçlük yaşıyor. Ağır sağlık sorunları yaşayan birçok kişi yaz aylarında toz nedeniyle, kış aylarında ise zorlu koşullar nedeniyle hastaneye dahi zorlu şartlarda gittiklerini belirtti. 

'YOLLAR 10 KAPALI KALIYOR'

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, köy muhtarı Mehmet Hakkı Özdemir, defalarca müracaatta bulunmalarına rağmen yolların “nüfus yetersiz” gerekçesiyle yapılmadığını söyledi. Müracaat üzerine kendisine “İlkin nüfusu çok olan yere yatırım gidecek, sonra size gelecek” denildiğini aktaran Özdemir, “Ne zaman sıra gelecek, onu da bilemiyoruz. Sulama kanallarımız var, hep dökülmüş. Onların da kapalı sistem yapılmasını istiyoruz. Ona ilişkin de müracaatımız var ama daha bir dönüş alamadık. Kışın zorluk ve sıkıntılar yaşıyoruz. Kar çok yağıyor, yollarımız 5-15 gün kapalı kalıyor. Özel idare yetişmiyor. Bu tür sorunlarımız var. Bizde vatandaşız, burada yaşıyoruz, bu sorunlarımızı çözsünler. Devlet bize de bir bütçe ayırıyor ama bize yetişmiyor. Bu yüzden mağduruz” diye konuştu. 

‘NE YOL VAR NE BAŞKA BİR ŞEY’ 

Köyde yaşayan 64 yaşındaki Fatma Kocaman, hastalıklarının olduğunu ve araç olmaması nedeniyle tedaviye erişmekte zorluk yaşadığını dile getirdi. Kocaman, “Dizlerim ameliyatlı, belki 10 ameliyat geçirmişim. Yine anjiyo olacağım ama yol yok. Tek bir emekli aylığıyla yaşıyoruz. Oğlum da hasta, her ay kontrole gitmesi gerekiyor ama gidemiyor. Ne yol var ve ne başka bir şey. Hiç kimse ilgilenmiyor. Kapımızın önünden geçilmiyor. Bu sakat halimle yol ayrımına kadar yürüyüp, arabaya biniyorum. Ulaşım da yok, sadece muhtarın arabası var. Muhtar da kimi götürsün, kimi götürmesin. O da haklı, ne yapabilir? Bu yollar için bir çalışma olsun. Bir şey yapsınlar. Bize de yazık, halka yazık. Kışın bazen yollar kapanıyor, 10-15 gün açılmıyor. Elektrikler de sıkıntılı, buzdolapları yandı. Benim dolabım da yandı. Bize de bir yardımcı olsunlar” diyerek tepki gösterdi. 

Oğlu şeker hastası olan Sisan Can ise, kış aylarıyla birlikte yol şartlarının daha zorlu olduğunu belirterek, yetkililerin harekete geçmesini istedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Dersim mazgirt yol