Nudem Durak: Hastalığım devam ediyor ama şarkımı söylüyorum

Cezaevinde tutuklu bulunan sanatçı Nudem Durak, "Benim için yapılan dayanışmadan haberim var. Heyecanlanıyorum. Zaman zaman sıkıntı çeksem de yine de müziğimi yapıyor ve şarkı söylüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü sanatçıların serbest bırakılması için kampanya başlattığı Kürt sanatçı Nudem Durak, hakkında açılan iki ayrı dava nedeni ile 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevi sürecinde kemik erimesi hastalığı ve ses tellerine ciddi zararları olan Graves (zehirli guatr) hastalığına yakalanan Nudem Durak sesini kaybetme korkusu yaşamıştı.

Nudem Durak’ın serbest bırakılması için Pink Floyd üyesi Roger Waters, Amerikalı oyuncu, yapımcı ve yazar John Kusack, oyuncu Mark Ruffalo, filozof Angela Davis gibi dünyaca ünlü isimler çağrıda bulundu.

Yeni Yaşam Gazetesi'nden Gülcan Dereli'ye konuşan Nudem Durak, “Benim için yapılan dayanışmadan haberim var. Heyecanlanıyorum ve umut dolu bir heyecana kapılıyorum. Benimle ilgilenmeleri beni çok mutlu ediyor ve umutlandırıyor. Çok duygulanıyorum ve inanılmaz güç veriyor. Dayanışma gösteren o değerli insanlara teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı. 

'HER ŞEYDEN ÖNCE MÜZİĞİM GELİYOR'

Annesinin yüzüğünü satarak aldığı gitar cezaevinde gardiyanlar tarafından kırıldığı, Roger Waters’ın gönderdiği gitarın da kendisine verilmediği hatırlatılan Nudem Durak, "Aslında bir gitarım var ama tellerinin değişmesi gerekiyor. Ağabeyim bana görüşte yeni bir gitar getireceğini söyledi. Bendeki gitarı da ona vereceğim" diye konuştu. 

Bayburt’ta cezaevinde kalan Nudem Durak, şu an hastalığının devam ettiğini belirterek, "Zehirli guatrım var. İlaçlarımı alıyorum. Zaman zaman sıkıntı çeksem de yine de müziğimi yapıyor ve şarkı söylüyorum. Her şeyden önce müziğim geliyor. Müziğimi yapmaya çalışıyorum" dedi. 

'GÜZEL YARINLARDA BULUŞMAK DİLEĞİYLE'

Durak sözlerine şöyle devam etti:

"Özgür bir gökyüzü ve uçan kuşlar eşliğinde şarkı söylemek varken insanın dört duvar arasında tutulmasına anlam veremiyorum. Ancak okuyarak birbirimizin dertlerine ortak olabiliriz. İçinde insanlığa dair zerre duygular barındıranlara sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Çok güzel yarınlarda buluşmak dileğiyle…"

NUDEM DURAK'A ÖZGÜRLÜK KAMPANYASI

Dünyanın dört bir yanından ünlü sanatçılar, aydınlar ve yazarlar, Nudem Durak’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla kampanya başlatmıştı. Kampanya kapsamında Noam Chomsky, Angela Davis, Ken Loach, Yanis Varoufakis ve Mark Ruffalo gibi sanatçılar ve düşünürler Kürt şarkıcı için adalet istemişti.

Nudem Durak için “O bizim kız kardeşimiz” diyen Roger Waters, Durak’a cezaevinde müzik aletleri sağlanamamasının kabul edilemez olduğunu söylemişti.