Novartis 14 ilacın satışını durdurdu

Novartis adlı ilaç firması; koah, epilepsi, alzheimer, migren ve göz hastalarının kullandığı 14 kritik ilacın satışını kur nedeniyle durdurduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de ekonomik kriz nedeniyle en çok etkilenen sektörlerin başında gelen ilaç sektöründeki kriz derinleşiyor. Son olarak Novartis firması, koah, epilepsi, alzheimer, migren ve göz hastalarının kullandığı 14 kritik ilacın satışını kur nedenini gerekçe göstererek durdurma yoluna gitti.

Sözcü'nün haberine göre satışı durdurulan ilaçlar arasında koah, göz tansiyonu, alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçları bulunuyor. Bu ilaçlardan bazılarının Türkiye’de bir eşdeğeri de bulunmuyor.

Satışı durdurulan ilaçlar şunlar: Exelon Transdermal Flaster, Exelon Kapsül, Exelon Oral Solüsyon, Trileptal Film Kaplı Tablet, Trileptal Oral Solüsyon, Desferal, Oxis Turbuhaler, Oxis Accuhaler, Oxis Diskus, Oxis Inhaler, Lumigan, Glaucomet, Aurogan.

Novartis İlaç Türkiye İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörü Nilüfer Gürpınar Güner, konuyla ilgili “Exelon, Trileptal ve Desferal isimli ürünlerimizin ülkemizdeki fiyatlarına bağlı olarak uzun süredir ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Mevcut ekonomik koşullara ve kur farklarına bağlı olarak ürünlerimizin bazı formlarının pazara sunumunu durdurmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler ilaç novartis