Norveç'te görülen deniz aygırı 'kamu güvenliği' gerekçesiyle öldürüldü

Oslo fiyordunda geçen ay görülen deniz aygırı, bölgedeki insanlara saldırmadığı halde "zarar verebileceği" gerekçesiyle öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Norveç'te yaklaşık bir aydır Oslo fiyordunda yaşayan ünlü deniz aygırı Freya'nın "kamu güvenliğini tehlikeye attığı" gerekçesiyle öldürüldüğü açıklandı.

BBC'nin haberine göre, hayvan hakları savunucularının tepkisini çeken karar, deniz aygırının insanlara saldırmadığı ancak tehdit altında hissettiğinde nadir de olsa bu riskin oluşabildiği gerekçesiyle alındı. 

Geçen hafta Norveç Balıkçılık Müdürlüğü, aralarında çocukların da olduğu onlarca insanın Freya'nın çok yakınında çekilmiş bir fotoğrafını paylaşmıştı.

OSLO'DA KALMASINA KARAR VERİLMİŞTİ

Geçen ay Oslo fiyordu kıyılarında görülen deniz aygırının ziyaretçileri artarken Norveç Balıkçılık Müdürlüğü, 600 kilogramlık hayvana yaklaşmamaları yönünde uyarılarda bulundu. Deniz aygırının Oslo'da kalmasına geçen ay karar veren Balıkçılık Müdürlüğü, hayvanın "uyutulması" kararının "halk güvenliğine yönelik devam eden tehdit" nedeniyle alındığını açıkladı.

Balıkçılık Müdürlüğü Başkanı Frank Bakke-Jensen kararın "Bölgedeki incelemeler halkın deniz aygırından uzak durulması çağrısına uymadığını gösterdi. Bu yüzden halk güvenliğine yönelik potansiyel tehdidin yüksek olduğu ve hayvanın yaşam koşullarının yeterince iyi olmadığı sonucuna vardık" açıklaması yaptı. 

Deniz aygırları genellikle Kuzey Kutup Bölgesi'nin daha kuzey bölgelerinde görülüyor. Oslo'da da ilk kez geçen görülen hayvana, İskandinav mitolojisinde güzellik ve aşk tanrısı olan Freya'nın ismi verilmişti. (DIŞ HABERLER)