No 238'in 'Zaman' sergisi izleyici ile buluştu

“No 238” tarafından düzenlenen “Zaman” sergisi izleyici ile buluştu. KarantinaMekan'da 4 Mart’a kadar sürecek sergide 29 sanatçının eserleri yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

 

İZMİR - “No 238” tarafından düzenlenen tematik sergilerin üçüncü ve son ayağı olan “Zaman” sergisinin açılışı KarantinaMekan'da gerçekleştirildi. 4 Mart gününe kadar sürecek sergide açık çağrıyla belirlenen 29 sanatçının 29 eseri ziyaretçilerle buluştu. Sergi ile eş zamanlı olarak çıkan yayın da açılışta izleyicilerle buluşurken, serginin küratörlüğünü ise Serkan Çolak ve Sinan Kılıç yapıyor.

No 238'in tematik sergilerinin ilk ayağı olan Bellek’te Andrey Tarkovski’nin izini sürerken, ikinci sergi Yolda’da ise hakikatin kesintisiz arayışında Krzysztof Kieslowski’nin yolculuğuna göndermeler yapılmıştı.

'SANATSEVERLER ANGELOPOULOS'UN YOLDAŞI OLUYOR'

Serginin tanıtım metninde şu ifadelere yer verildi: 

“Zaman’da son konuk ise Theodoros Angelopoulos... 'Yaşamın kendisi bir yolculuk. Ben tarihten etkilendim çünkü sarsıntıların, sivil savaşların, diktatörlüklerin olduğu bir dönemde yaşadım. Bu olaylar çocukluğumdan başlayarak beni değiştirdi. Tarih bir anlamda zamanda yolculuğa çıkmaktır da. Zaman kavramı birçok biçemde açıklanabilir.Zaman biziz.'

24 Ocak 2012 ‘de, The Other Sea' adlı yeni filminin çekimi için yürürken, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Theodoros Angelopoulos, bir röportajında zaman ile ilgili yukarıdaki cümleleri kuruyordu. 'Zaman' sergisinde, Theo Angelopoulos’un sonsuzluğa uzanan yolculuğunda ona eşlik edilecek, sanatseverler Angelopoulos’un yoldaşı oluyor.”

Serginin küratörlerinden Sinan Kılıç ise, “2012 yılında aramızdan ayrılan Yunanistanlı usta yönetmen Theo Angelopoulos, anlam dünyasını seyirciye aktarırken doğrudan anlatımlardan uzak bir şekilde imgelerle ördüğü sinema dünyasının izinden giderek, onun bu imgelemler ve anlam dünyasına ulaşmak için fotoğraflarımızla bir sergi oluşturduk. Anısına saygıyla” dedi.

Zaman sergisinde yer alan sanatçıların isimleri şöyle:

Alberto Modiano
Aida Teimourlouie
Ali Irgat
Alp Şeker
Alper Bıçkın Durmaz
Ayaz Yıldız
Aysun Ataç
Barış Can Kırar
Bektaş Beyaztaş
Bengi Lostar
Büşra Nur Yorulmaz
Damla Atak
Erdem Akkoca
Ezgi Karaköse
Furkan Karapınar
Gözde Yenipazarlı
Gülten Akıncı Engin
Hanna Dosenko
Hatice Ayaksız
Kahraman Turan
Kerem Can
Merve Köklü
Müge Yorgancıoğlu
Ödül Zanbak
Petek Mazlum
Sahra Çevikel
Serdar Bayburtlu
Ufuk Akarı
Ufuk Salur

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler No 238 zaman sergi