Nipah virüsü nedeniyle 2 kişi öldü: Okullar ve bankalar kapatıldı

Hindistan'ın Kerala eyaletinde iki kişinin Nipah virüsü sebebiyle hayatını kaybettiğinin doğrulanmasının ardından eyaletin bazı bölgelerinde toplumsal hareketliliğe sınırlandırma getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Kerala eyaletinde Nipah virüsü nedeniyle iki kişi öldü. Eyalet hükümetine yardım etmek ve virüsün yayılımını incelemek üzere bölgeye uzmanlar gönderildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, ölümcül virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için eyaletteki bazı okullar ve aralarında bankaların da olduğu bazı kurum ve işyerleri kapatılırken, toplu taşıma kullanımına da sınırlama getirildi. Kerala Sağlık Bakanı Veena George, bugün yaptığı açıklamada, virüsle enfekte olmuş bir yetişkin ve bir çocuğun hastanedeki tedavilerinin sürdüğünü, 130'dan fazla kişiye de virüsü taşıyıp taşımadıklarının tespit edilebilmesi için test yapıldığını belirtti. George, "Bu tıbbi krizi kontrol altına almak için eyaletin bazı bölümlerinde toplumsal hareketliliğe sınırlama getirildi" bilgisini paylaştı.

HİNDİSTAN SAĞLIK BAKANLIĞI VİRÜS KAYNAKLI ÖLÜMLERİ DOĞRULADI

Hindistan Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya, konuya ilişkin olarak 12 Eylül Salı günü başkent Yeni Delhi'de gazetecilere verdiği demeçte, Kerala'da Nipah virüsünden kaynaklı ölenler olduğunu doğrulamıştı. Mandaviya, eyaletin Kozhikode bölgesindeki iki ölümün Nipah virüsünden kaynaklandığını ifade etmişti. Uzmanlar, eyalet hükümetine yardım etmek ve virüsün yayılımını incelemek üzere bölgeye gönderilmişti.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Kerala Eyaleti Sağlık Departmanı, bu açıklamadan bir gün önce Kozhikode'de iki 'doğal olmayan ölüm' olduğunu bildirmişti. Açıklamada ayrıca Kerala'dan virüs kaptığı düşünülen dört kişiden alınan örneklerin test için Pune şehrindeki Ulusal Viroloji Enstitüsü'ne gönderildiği bilgisi verilmişti.

GRİP BELİRTİLERİYLE ORTAYA ÇIKIYOR

Nipah, bulaşanlarda belirtiler hemen ortaya çıkmasa da ateş, baş, boğaz ve kaslarda ağrı gibi belirtilerle grip benzeri bir durum gelişebiliyor. Sonraki aşamada baş dönmesi, yorgunluk, bilinç değişiklikleri yaşanabiliyor. Hem hayvanlarda hem de insanlarda hastalığa yol açan viral bir enfeksiyon olan Nipah virüsü, Malezya'nın Nipah bölgesinde ilk kez bir salgınla başlamıştı. (DIŞ HABERLER)