Nilüfer Belediyesi: ‘LGBTİ için merkez kuruldu’ iddiaları asılsız

Nilüfer Belediyesi, LGBTİ için özel dayanışma merkezi kurulduğu iddialarını yalanladı. Belediyenin, böyle bir merkezi bulunmadığını ancak belediye birimlerinin atölye organize ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

BURSA - İçişleri Bakanlığı, CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ için özel dayanışma merkezi açması nedeniyle hakkında ön inceleme başlatıldığını duyurdu.

Nilüfer Belediyesi’nden konuyla ilgili bugün yapılan yazılı açıklamada, ‘Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ için özel merkez kurduğuna yönelik haberler gerçeği yansıtmıyor” denildi.

ATÖLYE GÜVENLİK NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Son iki gündür sosyal medya üzerinden Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ+’lar için özel merkez kurduğu iddiaları gündemdeydi. Yayınlanan haberler üzerine İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, belediyeye ön inceleme başlatıldığını duyurmuştu. Ardından Nilüfer Belediyesi bir basın açıklaması yayınlayarak iddiaları reddetti.

“Nilüfer Belediyesi’nin LGBT bireylere özel herhangi bir merkezi yoktur” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Nilüfer Gençlik Evi’nde gençlere yönelik Toplumsal Cinsiyet Atölyesi’nin organize edildiği kaydedildi.

Bahsedilen merkezin, Nilüfer’de gençlerin eğitim çalışmalarını yürüttüğü bir mekan olduğu anlatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından toplumun farklı kesimlerine toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilmektedir. Bu atölye çalışması da aynı içerikte hazırlanmış ve ‘toplumsal cinsiyet eşitliği, temel kavramlar, şiddet ve şiddetle mücadele yöntemleri’ gibi konuları içeren bir eğitim çalışmasıdır. Neredeyse her gün kadına yönelik bir şiddet ve cinayet haberlerinin gündeme geldiği ülkemizde, insanlara cinsiyet eşitliği konusunda eğitim verilmesi kimi, neden rahatsız etmektedir? Nilüfer Belediyesi sanki gençleri eşcinselliğe teşvik ediyormuş gibi asılsız, kasıtlı ve siyaset uğruna halkı yanıltarak kamu barışını bozacak yayınlar yapılmaktadır. Gerçekle ilgisi olmayan bu kasıtlı yayınları kimin neden teşvik ettiğini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”

Sosyal medya üzerinden nefret suçu işlendiğine dikkat çekilen açıklamada, katılımcıların güvenliği nedeniyle atölyenin ertelendiği belirtildi. (DUVAR)