Nihal Bengisu Karaca’dan AK Parti’ye: Sizin nereniz 'çoğulcu'? Şaka mısınız?

AK Parti'nin 'Türkiye Yüzyılı' programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çoğulcu anayasa' sözlerini eleştiren Nihal Bengisu Karaca, "Efendiler sizin nereniz 'çoğulcu'? Şaka mısınız?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin "Türkiye Yüzyılı" vizyon belgesini açıklarken yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Toplantıya kendisinin de davet edildiğini ancak daha sonra listeden çıkarıldığını ileri süren Karaca, "Muhalefetin en radikal yüzleri davet edilmişti, ama eleştirel ya da ılımlı muhalif denilebilecek demokrat ve dindar muhafazakâr kesimde hala itibar gören gazeteciler davet edilmemişti" dedi.

Erdoğan’ın yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili söylediği "Ülkemizin huzurunu güçlendirecek, milletimizin refahını yükseltecek, hukukun üstünlüğünü, çoğulculuğu, adaleti, hakkaniyeti tahkim edecek, her bir vatandaşımızın özgürlüklerini garanti altına alacak…" sözlerini eleştiren Karaca, "'Çoğulculuk' kelimesini duyunca beni alıyor bir gülme. Yani Beyler, Romalılar, Efendiler sizin nereniz 'çoğulcu'? Şaka mısınız?" diye yazdı.

Karaca'nın yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Siz, sizin siyaseti normalleştireceğinize, yasaksız bir Türkiye vaadinize inanmış insanlara tahammül edemediniz. Siz sizinle aynı kültür ve düşünce dünyasından olan insanların size Ömer adaletini salık vermelerine tahammül edemediniz. Siz, aynı mahalleden geldiğiniz beraber siyaset yaptığınız ve partinize değer katan insanların ‘Otoriterleşmeyelim, demokrat olalım’ demelerine tahammül edemediniz. Siz sizinle aynı değerler dünyasından olan insanların yapıcı düzeltici eleştirilerine tahammül edemeyip sosyal medya trol ve troliçelerini, tetikçi gazetecileri peşlerine taktınız. Eh, işte en son, hedef kitlenize hitap etmekle beraber sizi eleştiren gazetecileri ve yazarları görmeye tahammül edemediniz. O yüzden ‘çoğulculuk’ falan. Lütfen." (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI