Niğde'de zorla evlendirilen 15 yaşında çocuk koruma altına alındı

Niğde'de zorla evlendirildiğini söyleyerek yardım isteyen 15 yaşındaki kız çocuğu, Niğde Barosu’nun ihbarı üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Niğde'nin Altunhisar ilçesinde sosyal medya hesabından zorla evlendirildiği ve taciz mağduru olduğunu ifade eden 15 yaşındaki kız çocuğu, Niğde Barosu’nun ihbarı üzerine kolluk kuvvetlerince ulaşılarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı.

Niğde'nin Altunhisar ilçesi bağlı Keçikalesi’ndeki 15 yaşındaki bir kız zorla evlendirildiğini iddia ederek sosyal medyadan yardım istedi. Niğde Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında; İlimiz Altunhisar İlçesine bağlı Keçikalesi Beldesinde ikamet eden bir kız çocuğunun, 15 yaşında zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımları üzerine güvenlik güçlerimiz ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz konunun takibi için ivedilikle harekete geçmişlerdir" ifadelerine yer verildi.

'OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Niğde Barosu yaptığı yazılı açıklamada ise, "İlimizde bir kasabada 15 yaşındaki kız çocuğunun zoraki evlendirilmesi şeklindeki bir haberin sosyal medyaya düşmesi üzerine Niğde Barosu olarak jandarmaya ihbarda bulunulmuştur ve ihbarımızın üzerine kolluk kuvvetlerince gerekli Araştırma başlatılmış ve çocuğa ulaşılmıştır. Ayrıca Niğde Barosu ve Niğde Barosu Çocuk Hakları Komisyonu da konunun ve hukuki sürecin takipçisi olacaktır" denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da “Çocuğumuzun sosyal medyadaki paylaşımının hemen ardından Niğde İl Müdürlüğümüz harekete geçmiş ve çocuğumuz hakkında bakım tedbiri kararı alınarak Bakanlığımız kuruluşuna yerleştirilmiştir. İlgililer hakkında hukuki süreç Bakanlığımızca takip edilmektedir” açıklamasını yaptı. (HABER MERKEZİ)