Nezihe Meriç'in hikayeleri İş Sanat'ta

İş Sanat'ın Nezihe Meriç'in beş hikayesine yer verdiği “Yeşil, dalga dalga gölgeleniyor…” başlıklı hikaye dinletisi, 19 Şubat'ta sanatseverlerle buluşacak.

Tilbe Saran
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş Sanat’ın edebiyatla müziği bir araya getirdiği ücretsiz şiir ve hikaye dinletilerinde bu ay Nezihe Meriç’in beş hikayesi yer alıyor. "Yeşil, dalga dalga gölgeleniyor…" başlıklı dinleti, 19 Şubat Pazartesi, saat 20.30’da  İş Kuleleri Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Cumhuriyet döneminin ilk kadın yazarlarından olan Nezihe Meriç’in kaleminden çıkan "Çalgıcı", "Bazıları", "Kapalı Öykü-1", "Işın", "Sepetli Kadın" hikayeleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek ve Aslı Yılmaz tarafından seslendirilecek.

Eski bir radyo kayıt stüdyosu düzeninde sunulan dinletiyi, Atilla Birkiye düzenledi, Serdar Yalçın ise müzik yönetmenliğini üstlendi. Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı, edebiyat ve müziğin bir araya geleceği dinletiye Serdar Yalçın (piyano) Seda Subaşı (keman) ve Şemsa İdil Ural (çello) eşlik edecek. 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)