New York'ta yeni varyant: Bağışıklık sisteminden kaçıyor

ABD'nin New York kentinde, korona virüsünün yeni bir varyantı daha tespit edildi. Araştırmacılar, bu varyantın vücudun bağışıklık tepkisine ve monoklonal antikor tedavisine direnç gösterdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York kentinde ve ülkenin kuzeydoğusundaki bazı yerlerde yeni ortaya çıkan bir korona virüsü varyantının doğal bağışıklık tepkisinden kaçabildiği ve ülkede onaylanmış olan monoklonal antikorlara karşı koyabildiği belirtildi. CNN International'ın haberine göre,  B.1.526 adı verilen bu varyant bölgedeki vakalarda giderek daha yaygın hale geliyor.

Söz konusu varyanttaki mutasyonlardan birinin, Güney Afrika varyantında görülen ve virüsü daha bulaşıcı hale getiren mutasyonla aynı olduğu açıklandı. Bununla birlikte, ABD'deki varyantın vücudun doğal ve aşı kaynaklı ürettiği antikorlardan da kaçabildiği belirtildi. 

Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi'nde bu varyant üzerine yapılan araştırmada, "Aralık ayından şubat ortasına kadar geçen sürede, bu varyantın görülme oranında düzenli bir artış gözlemledik. Son iki haftada oran, alarm verici şekilde yüzde 12.7'ye yükseldi" denildi. Araştırma ekibinin başındaki Dr. David Ho, "Şu an bu kilit önemdeki mutasyona dair bildiğimiz her şey, antikor baskısından kaçabildiği yönünde" dedi. (DIŞ HABERLER)