Netflix'in Emily in Paris dizisine Ukrayna'dan şikâyet

Netflix dizisi Emily in Paris'e yeni eklenen Ukraynalı karakter tartışma yarattı. Ukrayna Kültür Bakanı Tkaçenko, Petra isimli karakterin olumsuz genellemeleri yansıttığını söyleyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix'in popüler dizilerinden Emily in Paris, yeni sezonda eklenen bir Ukraynalı karakter nedeniyle Kiev'in tepkisini çekti. Ukrayna Kültür Bakanı Oleksandr Tkaçenko, söz konusu karakterin Ukraynalılar hakkındaki olumsuz genellemelerle şekillendirilmesi nedeniyle Netflix'e bir mektup yazdı.

Emily in Paris dizisinde, iş için Fransa'nın başkenti Paris'e taşınan Amerikalı bir kadının yaşadıkları anlatıyor. Dizinin son bölümlerinde de, oyuncu Lily Collins'in canlandırdığı Emily, dil kursunda Petra isimli bir Ukraynalı kadın ile arkadaş oluyor. Ancak Ukraynalı oyuncu Daria Panchenko'nun hayat verdiği Petra, zevksiz giyim tarzıyla öne çıkan, sınırdışı edilmekten korkan ve bir mağazada hırsızlık yapan bir kadın...

'UKRAYNALILAR YURTDIŞINDA BÖYLE Mİ GÖRÜLÜYOR?'

Bu durum Ukrayna Kültür Bakanı Oleksandr Tkaçenko'nun tepkisine neden oldu. Tkaçenko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, "Emily in Paris dizisinde, Ukraynalı bir kadının kabul edilemez şekilde karikatürize edildiğini görüyoruz. Ukraynalılar yurtdışında böyle mi görülüyor?" diye yazdı. Ukrayna medyasına göre bakan, Netflix'e de bir mektup göndererek şikayette bulundu.

Dizideki Ukraynalı karakter sosyal medyada da tartışma yarattı. Paris'te yaşayan Ukrayna vatandaşı Yevheniya Havrylko, Instagram paylaşımında "İkinci sezon dördüncü bölümde Ukraynalıların imajını yansıtma biçiminiz ucuz bir numara, tam bir skandal ve utanç kaynağı" diye yazdı. Bu mesaj 75 binden fazla beğeni aldı. 

'RUS OLSA SORUN ETMEZDİNİZ'

Bazıları ise diziyi savunmayı seçti. Ukraynalı film yapımcısı Natalka Yakymovych, "O zaman bir televizyon dizisinde olumsuz karakterler Ukraynalı hariç her şey olabilir mi? Şu açık ki, hepimiz onun Moskovalı olmasını isterdik ama her zaman istediğinizi alamıyorsunuz" dedi.

FRANSIZ VE İNGİLİZ KARAKTERLERİ DE BASMAKALIP

Emily in Paris dizisi, farklı milletleri betimleme şekli nedeniyle ilk kez eleştirilmiyor. Dizinin ilk sezonu da özellikle Fransa'da, Paris'e ve halkına dair genellemeleri yansıtması nedeniyle tepki toplamıştı. Dizide Fransızlar bere takan, sık sık sevgililerini aldatan terbiyesiz insanlar gibi anlatılmıştı. Dizinin yeni sezonunda da, zamanını barlarda içki içerek ve futbol oynayarak geçiren Alfie isimli bir İngiliz karaktere yer veriliyor.

Dizinin yaratıcısı Darren Star ise geçmişteki eleştirilere karşı çıkmış, "Paris'e göz alıcı bir lensle bakmadığım için özür dilemeyeceğim" demişti. Star, kendisinin kente yaptığı ziyaretlerden esinlendiğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)