Netflix zirvede: En çok tercih edilen dijital platformlar belli oldu

Dijital yayın platformlarının pazar payları araştırıldı. Araştırma, Netflix'in zirvede yer aldığını ancak Ocak 2021'den Eylül 2022'ye kadar olan süreçte yüzde 14'lük kaybı olduğunu gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - JustWatch, popüler çevrimiçi dizi ve film platformlarının pazar paylarını araştırdı. Kullanıcı verilerine dayandırılan araştırma sonuçları, Netflix'in hala zirvede olduğunu ancak çok hızlı bir şekilde güç kaybetmeye devam ettiğini gösterdi.

Ocak 2021-Eylül 2022 aralığını kapsayan araştırma, HBO Max, Disney+ ve Apple TV+ cephesinde bir artış olduğunu gözler önüne serdi. Yayınlanan grafiğe göre, Netflix, yüzde 27,3 pazar payı ile zirvede yer alıyor. Netflix'i yüzde 24,3'lük pazar payı ile Amazon Prime Video, yüzde 18,2'lik pazar payı ile Disney+, yüzde 7'lik pazar payı ile HBO Max ve yüzde 6,2'lik pazar payı ile de Apple TV+ takip ediyor. 

.

NETFLIX VE AMAZON PRIME VIDEO'NUN PAZAR PAYINDA KAYIP 

Ocak 2021'den 1 Eylül 2022'ye kadar olan süreçte ise Netflix'in pazar payında yüzde 14'lük, Amazon Prime Video'da ise 19'luk kayıp olduğu görülüyor. Aynı tarihlerde Apple TV+'ın pazar payı yüzde 29 oranında, Disney+'ın pazar payı ise yüzde 20'den fazla arttı.