Netflix Türkiye 'Kalp Çarpıntısı' dizisine 18 yaş sınırı getirdi, kitabın yazarı Alice Oseman mesaj gönderdi

Netflix Türkiye, "Kalp Çarpıntısı" dizisine 18 yaş sınırı getirdi. Dizinin uyarlandığı kitabın yazarı Alice Oseman, "Homofobi ve transfobi altında yaşayan tüm LGBTI+’lara kucak dolusu sevgiler" dedi.

Alice Oseman
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix'te diziye uyarlanan Alice Oseman imzalı 'Kalp Çarpıntısı' serisinin Netflix Türkiye'deki yaş sınırı 18+ olarak değiştirildi. Dizinin uyarlandığı kitabın yazarı Alice Oseman, Türkiye'deki okurlarına mesaj gönderdi.

Altyazı'nın aktardığına göre, Oseman, "Çok üzüldüm, çok kızdım. Türkiye’deki tüm okuyucularıma, homofobi ve transfobi altında yaşayan tüm LGBTI+’lara kucak dolusu sevgiler" dedi. 

TÜRKİYE'DE MUZIR VE MÜSTEHCEN İLAN EDİLMİŞTİ

'Kalp Çarpıntısı' serisi, Türkiye'de çocuklar için zararlı içeriklere sahip olduğu gerekçesiyle muzır ve müstehcen ilan edilmişti. Kitabın satışı, kapalı zarflar içerisinde ‘küçüklere zararlıdır’ ibaresi ile yapılıyor. 

Yetişkinliğe geçiş temalı yapım, okul arkadaşı Charlie ve Nick’in dostluklarının arkadaşlıktan fazlası olabileceğine şahitlik ettikleri bir macerayı konu alıyor. "Kalp Çarpıntısı" dizisinin ikinci sezon bölümlerinin 2023 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor.