Netflix Türkiye, 'Kalp Çarpıntısı'na 18 yaş sınırı getirdi

Netflix Türkiye, "Kalp Çarpıntısı" dizisinin yaş sınırını 18'e yükseltti. Dizi, Türkiye'de yayına girdiğinde 13+ olarak sınıflandırılmıştı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix'te diziye uyarlanan Alice Oseman imzalı 'Kalp Çarpıntısı' serisinin Netflix Türkiye'deki yaş sınırı 18+ olarak değiştirildi. Seri, Türkiye'de çocuklar için zararlı içeriklere sahip olduğu gerekçesiyle muzır ve müstehcen ilan edilmişti. Kitabın satışı, kapalı zarflar içerisinde ‘küçüklere zararlıdır’ ibaresi ile yapılıyor.

Ranini Tv'nin aktardığına göre, Netflix, LGBTIQ+ içeriklerini genelde 18+ içerik olarak ekrana alsa da, "Kalp Çarpıntısı", Türkiye'de yayına girdiğinde 13+ olarak sınıflandırılmıştı. Dizi, kimi ülkelerde "TV-14" ibaresiyle yer almaya devam ederken bazılarında ise "12 yaş ve üzeri" ibaresiyle yayında.

İKİNCİ SEZONU 2023'TE YAYINLANACAK

Kendi çizgi romanını kendisi uyarlayan Alice Oseman imzalı yapım, İngiltere'de geliştirildi. Dizi, yayına girdiği andan bugüne Netflix’in haftalık küresel En İyi 10 İngilizce dizisi sıralamasında üç hafta boyunca yer aldı. Yapım ayrıca, 54 ülkede Netflix’in En Çok İzlenen 10 Yapımı listelerinde de kendisine yer buldu.

Yetişkinliğe geçiş temalı yapım, okul arkadaşı Charlie ve Nick’in dostluklarının arkadaşlıktan fazlası olabileceğine şahitlik ettikleri bir macerayı konu alıyor. "Kalp Çarpıntısı" ikinci sezon bölümlerinin 2023 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor.