Netflix CEO'su Reed Hastings istifa etti

Netflix'in kurucu ortağı ve CEO'su Reed Hastings, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Hastings, görevine şirketin yönetim kurulu başkanı olarak devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Netflix'in CEO'su Reed Hastings kurucularından biri olduğu şirketteki görevinden istifa edeceğini açıkladı. Bir süredir eş CEO'luk sistemiyle çalışan şirkette Hastings'in yerini Greg Peters ve Ted Saranados alacak. Hastings ise görevine şirketin yönetim kurulu başkanı olarak devam edecek.

62 yaşındaki Hastings yaptığı açıklama, Sarandos ve Peters'ın Covid döneminde yaşanan krizleri ve yayın endüstrisindeki zorlukların şirketteki  yansımalarını çok iyi yönettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"İkisi de inanılmaz iyi iş çıkardılar. Gelir ve kazanç büyümemizi hızlandırmak için yeni yollar geliştirerek  Netflix'in gelişimini sürdürmesini sağladılar. Bu nedenle yönetim kurulu ve ben, görevimi tamamlamak için doğru zamanın geldiğine inanıyoruz.”

Platform bir süredir abone sayılarındaki sabitlik ve diğer çevrimiçi yayın platformlarının yol açtığı rekabetin baskısı altında.

Hastings, Netflix'i 25 yıl önce girişimci Marc Randolph ile birlikte kurdu. 1997 yılında posta ile DVD gönderme hizmeti olarak başlayan platform, 2007 yılında dijitalleşerek yayın dünyasında yeni bir dönem başlattı.

Platform perşembe günü 2022 yılının son çeyreğinde 7.7 milyon yeni abone kazandığını ve yılı 231 milyon ücretli aboneyle tamamladığını açıkladı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)