Netanyahu, Savunma Bakanı'nın görevden alınmasını erteledi

İsrail Başbakanı Netanyahu, tartışmalı yargı düzenlemesinin geri çekilmesi talebi sonrası görevden aldığını açıkladığı Savunma Bakanı Gallant'ın görevden alınmasını 'güvenlik' gerekçesiyle erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 26 Mart'ta görevden aldığını açıkladığı Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın görevden alınmasını erteledi.

Reuters'ın İsrail devlet kanalı Kan'dan aktardığına göre, siyasi bir kaynak, konuya ilişkin açıklamasında, "Netanyahu, gelişen güvenlik durumu sebebiyle, savunma bakanı ile ilgili meseleyi sonra ele alacak" dedi. İsrail Başbakanlık Ofisi, konuyla ilgili yorum yapmadı. 

Ne olmuştu?

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin'in 5 Ocak'ta duyurduğu 'yargı reformu' Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini sınırlandırması ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olması gibi değişiklikler içeriyordu. Söz konusu düzenleme, ülke çapında protestolara sebep oldu.

Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkede siyasi krize ve kitlesel protestolara yol açan tartışmalı yargı düzenlemesinin durdurulması için hükümete çağrıda bulunduktan bir gün sonra, 26 Mart'ta Başbakan Netanyahu tarafından görevden alındı. Netanyahu, bundan bir gün sonra yargı düzenlemesini ertelediğini duyurdu. (DIŞ HABERLER)