Netanyahu Erdoğan'a yanıt verdi, Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi: Asılsız iftiraları kendi suçlarını örtemeyecek

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kendi köylerini bombaladığını' söyleyen Netanyahu'ya tepki gösterdi: "Cumhurbaşkanımız hakkındaki iftiraları, kendi suçlarını örtemeyecek."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Filistin halkına karşı uyguladıkları zulüm ve katliamlarla tarihin kara sayfalarına girmiş İsrailli yetkililerin hukuktan söz etmeye hakları yoktur. Gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Benjamin Netanyahu’nun ve Eli Cohen’in, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki asılsız iftiraları, kendi suçlarını örtemeyecektir" ifadelerine yer verildi.

"Meşruiyetlerini insanlık vicdanında çoktan yitirmiş olan İsrailli yetkililer, tüm dünyanın gözü önünde hastaneleri bombalayarak, kadınları ve çocukları öldürerek işledikleri suçları örtbas edemeyecekler ve dikkatleri başka yöne çekemeyeceklerdir" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Dünya kamuoyunda derin infial uyandıran bu insanlık suçlarının azmettiricileri ve failleri er ya da geç yargılanacaklardır. Türkiye, Gazze’deki katliama karşı çıkmayı ve Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir."

Ne olmuştu?

AK Parti TBMM Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail okulları, camileri, kiliseleri, pazar yerlerini kasıtlı olarak hedef alan İsrail, bir şehri içindeki insanlarıyla topyekun yok etme stratejisi uyguluyor. Evlerini terk etmeye zorladığı sivilleri, yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle, kelimenin tam anlamıyla bir devlet terörü estiriyor. Ben gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki; İsrail bir terör devletidir. 2 milyonu aşkın sivili atom bombasıyla yok etmekten bahsedenler var. Buradan Netanyahu'ya sesleniyorum; sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla ama açıklayamaz. Ey İsrail, sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Bunları biliyoruz ve artık ecelin geliyor. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol, neye sahip olursan ol, gidicisin" demişti. 

Netanyahu'nun sözcüsü Ofir Gendelman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail Başbakanı'nın Erdoğan'a ‘kendi köylerini bombalıyorsun’ dediği yanıtını aktardı.

Netanyahu, "Teröristleri destekleyen güçler var. Bunlardan biri de İsrail'e terörist devlet diyen fakat terör devleti Hamas'ı destekleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan. Kendisi Türk köylerini bombaladı. Ondan ders almayacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)