Nepal'de düşen uçağın kara kutusu bulundu: Kaza nedeni araştırılacak

Nepal'de dün düşen Yeti Havayolları'na ait uçağın kara kutuları bulundu. 68 kişinin ölümünün ardından 'ulusal yas' ilan edilen ülkede, kayıp 4 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nepal'de taşıdığı 72 kişiyle birlikte düşen Yeti Havayolları'na ait uçağın iki kara kutusu bulundu. 68 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada, kayıp 4 kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

CİHAZLAR ANALİZ EDİLECEK

Başkent Katmandu'dan Pokhara'ya gitmek üzere havalanan ATR 72 tipi uçağa ait kokpit ses kayıt cihazının ve veri kayıt cihazının bulunduğu açıklandı. Katmandu Havalimanı yetkilisi Teknath Sitaula, her iki kayıt cihazının da iyi durumda olduğunu belirtti. Cihazların, analiz edileceği ve kaza nedeninin araştırılacağı aktarıldı.

'ULUSAL YAS' İLAN EDİLDİ, SORUŞTURMA KOMİTESİ KURULDU

Pokhara Uluslararası Havalimanı'na 1,6 kilometre mesafede, Seti Nehri Vadisi yakınında düşen uçakta 68 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Uçakta dört mürettebat ve 68 yolcunun bulunduğu, yolcuların 15’inin başka ülkelerin vatandaşları olduğu duyurulmuştu.

Başbakan Pushpa Kamal Dahal, ülkede 'ulusal yas' ilan ederken, kazanın soruşturulması için Turizm Bakanı Nagendra Ghimire başkanlığında 5 kişilik bir komitenin oluşturulmasına karar verildi. Kaza, Nepal'de 'son 30 yılın en ölümcül uçak kazası' olarak kayıtlara geçti. 

Mayıs 2022’de de ülkenin kuzeyindeki Mustang’de bir Tara Air uçağı düşmüş, 22 kişi ölmüştü. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Nepal uçak yolcu kaza