Nebil Özgentürk imzalı 'Nâzım Hikmet 120 Yaşında' belgeseli 15 Ocak'ta izleyicilerle buluşacak

Nâzım Hikmet'in 120. doğum gününe özel çekilen "Nâzım 120 Yaşında" belgeseli, 15 Ocak'ta CRR Konser Salonu'nda gösterilecek. Belgeselde Nâzım Hikmet’i oyuncu Şahin Sancak canlandırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nâzım Hikmet, 120. doğum gününde özel bir belgeselle anılacak. Yönetmen koltuğunda Nebil Özgentürk'ün yer aldığı "Nâzım Hikmet 120 Yaşında" adlı belgesel 15 Ocak Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Serenad Bağcan ve Ferhat Livaneli Orkestrası eşliğinde saat 20.00'da izleyicilerle buluşacak. 

.

Çekimleri son olarak Moskova’da tamamlanan "Nâzım Hikmet 120 Yaşında", 16 Ocak Pazar günü de Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde gösterilecek. Gösterim, 19.00'da başlayacak. 

.

Yapımcılığını Nâzım Hikmet Sanat Vakfı ve Bir Yudum İnsan Film’in üstlendiği belgeselde Nâzım Hikmet’i oyuncu Şahin Sancak canlandırıyor. Sancak’ı Nâzım Hikmet’e Türkiye'nin önemli profesyonel makyaj sanatçılarından biri olan Derya Ergün dönüştürdü. 

Belgeselin görüntü yönetmenliğini Tufan Kılınç, sanat yönetmenliğini Devrim Ö. Ünal üstlenirken, kostüm tasarımını Baran Uğurlu, belgesel filmin genel koordinatörlüğünü Zeynep Erpamir, editörlüğünü Volkan Evcim ve Murat Karakuş, danışmanlığını ise Nuriye Ural Akman ve Melda Davran yapıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)