Nebati: Ben Londra'ya gitmeden önce 'Bunlarla görüşmeyin' diye haber göndermişler

Hazine Bakanı Nebati, CHP'yi kastederek "Ben, hazinemiz adına Londra'ya gitmeden önce, 'Bunlarla görüşmenize gerek yok. Yakında biz iş başına geliyoruz. Muhatap almayın' diye haber gönderdiler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Londra ziyaretini yorumladı. "Temiz para bulmak için" Londra'ya gittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Nebati, kendi Londra ziyaretinden önce 'haber yollandığını' öne sürdü.

Nebati, CHP'yi kast ederek "Ben, hazinemiz adına Londra'ya gitmeden önce, 'Bunlarla görüşmenize gerek yok. Yakında biz iş başına geliyoruz. Muhatap almayın' diye haber gönderdiler" dedi.

Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu'nun köşesinde aktardığı bilgiye göre, mart ayında Londra'ya giden ve yatırımcılarla görüştüğünü belirten Nebati, "Ben, gizli bir görüşme yapmadım. Hepsi açık, şeffaf ve devletin kayıtlarında olan temaslardı. Kamuoyu ile de paylaşıldı. Kılıçdaroğlu kimlerle, ne konuştu, ne vaat etti, görüşmeyi kimler, ne için ayarladı?" ifadelerini kullandı.

Nebati, kendi Londra ziyaretinden önce oradaki yatırımcılara haber yollandığını iddia etti ve "Ben, hazinemiz adına Londra'ya gitmeden önce, 'Bunlarla (!) görüşmenize gerek yok. Yakında biz iş başına geliyoruz. Muhatap almayın' diye haber gönderdiklerini de biliyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)