Kılıçdaroğlu: Londra'da 14 devasa fon ile toplantı yaptık

Londra'daki görüşmeleriyle ilgili açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "14 devasa fon ile toplantı yaptık. Temiz, teknolojik, iklim dostu parayı ve büyük yatırımlarla Türkiye’ye getireceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal Londra'da ne mi yapıyor? Buyurun açıklıyorum" notuyla paylaştığı videoda görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yatırımcılarla görüştüğünü söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu sabah Londra’dan halihazırda dünyanın farklı bölgelerine 100 milyar sterlin yatırım yapmış, 14 devasa fon ile toplantı yaptık. Dijital sağlık teknolojisi, veri analizi, yapay zeka, makina öğrenimi ve finansal teknolojiler gibi önemli sektörlere büyük yatırımlar yapıyor ve bu alandaki girişimcileri destekliyorlar" diye konuştu.

Türkiye'ye yatırım çekmeyi istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Hep söyledim, söylemeye de devam edeceğim: Temiz, teknolojik, iklim dostu parayı ve büyük yatırımlarla Türkiye’ye getireceğiz. Kara para ekonomisini, mafyayı, çeteleri hızla temizleyeceğiz" dedi.

"Ülkemize temiz yatırımları çekerek halkımıza nefes aldıracağız. Hiç kimse merak etmesin. Çok ama gerçekten de çok güçlü geliyoruz" diye Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu arada birazdan da dünyada 342 milyar dolardan fazla yatırımı olan bir fonla görüşeceğim. Gençler sözüm var size, temiz parayı size mutlaka ama mutlaka getireceğim. Evet, size getireceğim. Görüştüklerim arasında tefeci yok, borç yok. Hepsi yatırımcı. Hele hele uyuşturucu baronları hiç yok. Yatırımlar size yapılacak. Size, sizin için." (HABER MERKEZİ)