Natama dergisinin yeni sayısı çıktı

Natama dergisi 28. sayısıyla raflarda: Sayı, Andrew Lyold’un sahte bir şair kimliği yaratma deneyimini aktardığı yazıyla açılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Natama şiir ve eleştiri dergisinin 28. sayısı yayımlandı. Andrew Lyold’un Instagram üzerinden sahte bir şair kimliği yaratma deneyimini aktardığı yazıyla açılan yeni sayıda, Canan Yaka (Yıldırım), Betül Tarıman, Davut Yücel, Enis Akın, Ferruh Tunç, Gün Ayhan Utkan, Melda Köser, Didem Gülçin Erdem, Cevher Kara, Mahmut Nesip Basmacı, Cem Savran, Murat Çelik, Barış Yazgı, Emin Ünlü, Dolunay Aker, Gökalp Payanda, Hande Ası, Mert Can Aksoy, Nurgül Özlü, Hüseyin Dönmez, Gökhan Bakar, Cihan Adıman, Emre Erol, Aytaç Bilge ve Ali Haydarhan Yılmaz gibi şairler yer alıyor. 

Yeni sayıda, Enis Akın’ın Süreyyya Evren’le yaptığı söyleşinin yanında, Çağdaş Arap şiirine ait bir isim olan Amarji’nin “Arap Nesir Kasidesi” üzerine bir metni ve Memo Emin Metin’in kendi dilinden çevirdiği bazı şiirleri yer alıyor.

Ersun Çıplak “Barış Pirhasan” üzerine, Sabit Kemal Bayıldıran “Üçüncü Kuşak Şairleri”den Refik Durbaş üzerine, Enis Akın “Metin Kaygalak” üzerine, Cem Savran “Metafor” ve Ferruh Tunç “Çağdaş Şiir” üzerine yazdığı yazılarla bu sayıda şiir adına söz alan yazarları oluşturuyor.  

GÖRSEL DOSYA: KALINTI

28. sayının görsel dosya bölümünde Rafet Arslan “Kalıntı” isimli çalışmalarını okurla paylaştı.

Değerlendirmeler bölümünde Yılmaz Eliyatkın Bülent Keçeli, Hakan Savlı, Osman Konuk, Enes Kurdaş ve Devrim Zorlu’nun şiirlerine bir bakış atarken ve Davut Yücel de “The Postmodern: The New American Poetry Revised” isimli antolojiden hareketle Türk şiiri üzerine bir sorgulamaya yaptı.