NASA, Mars kaşifi Perseverance'nin Kızıl Gezegen'e iniş görüntülerini yayınladı

NASA, Mars'a gönderdiği keşif aracı Perseverance'nin Kızıl Gezegen'e varışından tam 4 gün sonra iniş görüntülerini yayınladı. İnişin ardından yayınlanan görüntülerde ise "Mars'ın sesi" de var. NASA'da çalışan astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Perseverance’in inişi sırasında mikrofondan gelecek sesin bir donanım sorunundan dolayı kaydedilemediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Mars keşif aracı Perseverance'nin  inişi sırasında çektiği ve dünyaya 4 gün sonra ulaşabilen görüntüleri yayınladı. Twitter'da Mars kaşifi için açılan @NASAPersevere hesabından 3 farklı kamera açısından görüntüler paylaşıldı.

Perseverance, 30 Haziran 2020'de Florida'dan fırlatıldıktan sonra yaklaşık 7 ay süren 470 milyon kilometrelik yolculuğun ardından 20 Şubat'ta Mars yüzeyine başarılı bir şekilde inmeyi başarmıştı.

''MARS'IN SESİ'

NASA'da çalışan astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Perseverance’in inişi sırasında mikrofondan gelecek sesin bir donanım sorunundan dolayı kaydedilemediğini söyledi. Mars kaşifinin inişi gösteren 30 GB veri ve 23 bin görsel gönderdiğini söyleyen Yıldız "Ve sonunda #Perseverance’ın aşağı nasıl indiğini artık biliyoruz. Daha birkaç günde bile inişi (EDL) gösteren 30 GB veri, 23000 resim geldi. Veriler yağmur gibi akıyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

 
 
 
 
Etiketler MARS NASA Perseverance