Napoli'ye transfer soruşturması

Victor Osimhen'in transferinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Napoli kulübü hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, eşi ve 2 çocuğu da sorgulandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Serie A (İtalya Birinci Futbol Ligi) takımlarından Napoli'nin 2020 yılında gerçekleştirdiği Nijeryalı golcü Victor Osimhen'in transferine ilişkin soruşturma açıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Napoli Başsavcılığı'nın açıklamasında Napoli kulübünün 2020'de Fransa'nın Lille takımından kadrosuna kattığı Osimhen'in transferi inceleme altına alındı.

İtalyan basınında yer alan haberlerde, soruşturma çerçevesinde Napoli takımının Castel Volturno ve Roma'daki kulüp binalarında mali polis ekiplerince bu transfere yönelik aramalar gerçekleştirildiği belirtildi.

Haberlerde, Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis'in de bu transferle ilgili "şüpheli" sıfatıyla soruşturmada yer aldığı kaydedildi. De Laurentiis'in kendisi dışında karısı Jacqueline Baudit, oğlu Edoardo ve kızı Valentina'nın da savcılık tarafından sorgulandığı aktarıldı.

Soruşturma çerçevesinde, Fransa'da da bazı aramaların yapıldığı ifade edildi.

Savcılığın soruşturmasının temelinde, mali hesaplarda usulsüzlük, söz konusu futbolcunun transferine ilişkin mali bildirimlerde eksik ve sahte bildirim suçlamaları yer alıyor.

Napoli'nin Osimhen transferi daha önce İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) müfettişlerinin yürüttüğü futbolcu transferlerinde haksız sermaye kazancı gösterme soruşturmasına da konu olmuştu.

Napoli, 2020 yılında Lille'den yaklaşık 70 milyon Euro bedelle Nijeryalı golcüyü transfer etmişti. (HABER MERKEZİ)