Myanmar'da askeri yönetim sınırları yabancı ziyaretlere açacak

Myanmar’da askeri yönetim ülkedeki güvensizlik ve şiddet ortamı devam ederken turizmi teşvik etme kararı aldı. Buna göre, 17 Nisan'dan itibaren uluslararası uçuş trafiğinin açık olacağı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar’da askeri yönetim darbe karşıtı eylemlerin şiddetle bastırılması nedeniyle sahip olduğu kötü sicili "düzeltme" girişimlerinde bulunuyor.

Askeri yönetim, ülkenin yeniden turizme açılmasını teşvik edileceğini ve 17 Nisan'dan itibaren uluslararası uçuşların açık olacağı duyurdu. Burma İnsani Yardım Misyonu başkanı Michael Isherwood, “Kimsenin oraya seyahat etmesini önermem. Ülke turistlere yeniden açılırsa, öncelikle cuntaya fayda sağlamak içindir” dedi.

The Guardian’ın haberine göre, Myanmar, birçok ülke gibi 2020'nin başlarında Covid-19'un yayılmasını önlemek için sınırlarını kapattı. O zamanlar, ülkeyi Aung San Suu Kyi liderliğindeki seçilmiş bir hükümet yönetiyordu ancak Şubat 2021'de bir askeri darbe sonucu hükümet devrildi. Darbeden sonra direniş grupları kuruldu ve o zamandan beri Güneydoğu Asya ülkesi şiddet, protestolar ve ekonomik çöküşle yaşıyor.

BM Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, geçen ay Myanmar'daki insani krizin güvenlik güçlerinin sistematik vahşeti arasında artmaya devam ettiğini söyledi. Bachelet “Ekonomileri çöküşün eşiğinde. 14.4 milyondan fazla kişi artık insani yardıma muhtaç olarak değerlendiriliyor” dedi. Bachelet, "gıda kıtlığının önümüzdeki aylarda keskin bir şekilde artacağı" görüşü verdi. (DIŞ HABERLER)