Mustafa Varank: 2 milyon liraya kadar destek vereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün açıklanan ekim ayı sanayi üretim verilerine ilişkin konuştu. Varank, KOBİ Gelişim Destek Programı'nın detaylarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ticaret Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası'nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulundu.

PAKETİN DETAYLARINI AÇIKLADI

Bakan Varank, KOBİ'ler ile ilgili bir destek programını açıklamak istediğini belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Varank şunları kaydetti:"Küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin yakından takip ettiği KOBİGEL adıyla bilinen bizim Bakanlığımızın, KOSGEB'in bir destek programı var. KOBİ Gelişim Destek Programımızda bugün itibarıyla İmalat Sanayinde Dijitalleşme çağrısını yeniden açıyoruz. Böylece yerli dijital teknolojiler geliştirilebilmesi amacıyla işletme başına 2 milyon liraya kadar destek vereceğiz. Tabii yerli olarak geliştirilen bu teknolojileri kullanan KOBİ'lerimize de biz destek vereceğiz. Tüm KOBİ'lerimizi KOSGEB'in web sitesinden bu destek programına başvurmaya davet ediyorum. Açıkladığımız bu paketin de tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

'AVRUPA'DA RESESYON VAR...'

Bakan Varank, bugün açıklanan sanayi üretimi verilerine de değinerek, ekimde sanayi üretiminin yıllık bazda yüzde 2,5, aylık bazda ise yüzde 2,4 arttığını bildirdi. Yüksek teknolojili üretimde yaşanan artışa işaret eden Varank, şu bilgileri verdi: "Özellikle yüksek teknolojili imalat sanayi üretiminde gözlenen aylık yüzde 11'lik ve yıllıkta da yüzde 36,7'lik değişim oranları ekim ayında da sanayi üretiminin artmasında çok etkili oldu. Aslında kamuoyu çevreleri sanayi üretiminin düşmesini bekliyordu. Çünkü Avrupa'da resesyon var. İhracatta yavaş yavaş bir azalmaya doğru gidiyoruz. Ama özellikle yüksek teknoloji üretimindeki artışla beraber hamdolsun ekimde de sanayi üretimimiz pozitif gelmiş oldu. Bu işin yüksek teknolojili ürünlerle olması aslında sanayimizdeki dönüşümü de göstermesi açısından çok önemli." (HABER MERKEZİ)